Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard zag 'briljante' Verstappen: "Beste waar Red Bull op kon hopen"

Max Verstappen sleepte er de tweede plaats uit tijdens de Grand Prix van Singapore en beperkte zo de schade op een lastig circuit voor Red Bull. David Coulthard vond de prestatie van de Nederlander 'briljant', vooral in de kwalificatie.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull zal toch met enige zorgen naar Singapore zijn afgereisd, maar uiteindelijk werd het een aardig weekend. Max Verstappen haalde alles uit zijn RB20 en eindigde achter de ongenaakbare Lando Norris als tweede. Daar had Red Bull vooraf vast voor getekend hebben, zag ook David Coulthard. De Schot prijst Verstappen voor zijn prestatie.

"Ze begonnen met een setup die eigenlijk gebaseerd was op de moeilijkheden van vorig jaar", vertelt Coulthard tegenover Channel 4. "Het werkte niet en ze gingen terug naar iets dat meer in hun window lag. Max was briljant om er een ronde voor de eerste rij uit te persen. Misschien was het anders geweest als Oscar Piastri geen moeilijkheden had gekend, maar de stopwatch ligt niet. De grid was wat het was en de tweede plaats was het beste waar ze op konden hopen."

Sergio Perez kwam er namelijk niet aan te pas, stelt Coulthard. "Checo was briljant in Bakoe, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Eén goed resultaat is niet wat je verwacht van je tweede coureur. Er was veel opluchting na Bakoe, maar hier stond hij weer met beide benen op de grond. Als hij niet solide punten blijft scoren, kan het net zoals Daniel Ricciardo over zijn voor Perez."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore