Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Crash Perez had erger uit kunnen pakken: "Verstappen en Leclerc mazzelden"

Sergio Perez gooide eigenhandig zijn thuisrace in de prullenbak. Daar zijn Ruud Dimmers en Tom Coronel het wel over eens in de RN365 Formule 1-podcast. Maar volgens de twee kenners kwamen Max Verstappen en Charles Leclerc ook heel goed weg.

Perez Leclerc Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was het meest besproken moment van de Grand Prix van Mexico: de start. Max Verstappen en Sergio Perez kwamen beresterk van hun plek en reden al naast polesitter Charles Leclerc voor de eerste bocht. De lokale held leek de leiding te pakken, maar stuurde te vroeg in en werd gelanceerd door Leclerc. Wat volgde was een tranendal, want Perez kon uitstappen. Tom Coronel en Ruud Dimmers snappen niet wat de Red Bull-coureur bezielde.

"We hebben na afloop niet de echte Helmut Marko horen praten, want die kan er toch niet omheen draaien", verwijst Coronel naar de adviseur, die troostende woorden over had voor Perez. "Als hij écht was gaan praten, had hij gezegd dat Perez de allergrootste kneus was die hij ooit is tegengekomen. Het was echt beschamend wat Sergio daar aan het doen was. Hij dacht eventjes een god te worden in één bocht, maar hij had deze race nooit gewonnen."

"Perez doet het voor de show"

Dimmers denkt dat er intern wel een hartig woordje wordt gesproken. "Marko zei na afloop dat Perez op podiumkoers lag, dat de kwalificatie goed was en dat het publiek geweldig was. Ik denk dat zij hebben gedacht: laten we hier heelhuids en zonder problemen wegkomen en het eens evalueren in het vliegtuig. Het was niet normaal."

Coronel gaat nog een stapje verder en vindt dat Verstappen en Leclerc ook zomaar het bokje hadden kunnen zijn. "Hij nam veel te veel risico en ik denk uiteindelijk dat Max en Charles mazzel hadden dat ze er niet ook door Perez zijn afgereden. Sergio stuurde zo vroeg in dat het ook zomaar een katapult had kunnen zijn. Dan had Perez de twee Red Bulls uitgeschakeld. Ik begrijp echt niet wat er gaande is, maar ik weet zeker dat Marko over een paar jaar gaat zeggen dat Perez niet goed genoeg was."

"Perez doet het voor de show", vervolgt Coronel zijn verhaal. "Hij denkt dat hij een god is in Mexico. Voor mij is het gewoon een ongelofelijk domme actie en ik begrijp ook niet dat hij zo blijft praten. Hij ziet dezelfde beelden als ik en is toch ook autocoureur? Het kán niet wat hij daar deed, het is onmogelijk. Bij alles wat hij zei, dacht ik: verdwijn met de staart tussen de benen en praat zo min mogelijk. Het was gewoon niet goed wat je daar gedaan hebt."

Beluister de volledige podcast hieronder!

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"