Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

De la Rosa: “Geweldige vondst van Mercedes!”

Nog niet iedereen is ervan overtuigd dat de Mercedes-truc de Formule 1 iets goeds zal brengen, maar voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa smult ervan. Hij neemt zijn hoed af voor de creativiteit van de Mercedes-techneuten.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In gesprek met RacingNews365 steekt Pedro de la Rosa, de voormalig teamgenoot van Jos Verstappen bij Arrows, zijn bewondering voor Mercedes niet onder stoelen en banken: "Ik heb videobeelden gezien van het systeem van Mercedes en ik vind het erg slim bedacht van ze. Het is een geweldige vondst van de engineers die iedereen verrast."

De Spanjaard looft de creativiteit, maar ook het lef van de Duitse constructeur: "Alle teams zitten vol met geweldige ideeën, maar de uitdaging is om ze ook nog eens succesvol tot uitvoering te brengen. Ik weet nog niet hoe dit systeem werkt, maar het lijkt erop dat Mercedes de andere teams te snel af is. Creativiteit, dat is waar het om draait in de Formule 1 en daarom ben ik er erg van onder de indruk."

De la Rosa heeft echter ook zijn bedenkingen bij het systeem: "Het complexe van dit systeem is hoe snel je weet terug kunt grijpen naar de origine setting van de auto, zonder dat dat meteen de hele balans van de auto beïnvloedt."

Met medewerking van Aaron Deckers.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem