Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

"Hamilton racet in Verstappen tegen zijn jongere zelf"

Volgens oud-Formule 1-coureur Anthony Davidson racet Lewis Hamilton dit seizoen met Max Verstappen tegen een jongere versie van zichzelf. Hij trekt de parallel met de agressieve aanpak van Verstappen op de baan.

Verstappen Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoewel Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Spanje vanaf poleposition vertrok, was het toch Max Verstappen die meteen in bocht één de leiding pakte door de Mercedes binnendoor in te halen. Een gewaagde actie en eentje die Anthony Davidson deed denken aan Hamilton zelf in het begin van zijn carrière.

"Naast de racelijn kwam Max dreigend aan de binnenkant. Lewis wist niet precies waar hij zat, want het was een soort late kartactie van Max", blikt Davidson bij Sky Sports terug op de start van de Spaanse GP. "Op dat soort momenten denk ik dat de Lewis van vroeger misschien ingestuurd had. Dezelfde Lewis die toentertijd een paar akkefietjes had met de Felipe Massa's van deze wereld."

De Mercedes-coureur weet nu volgens Davdison inmiddels wanneer hij dingen wel en niet moet doen. "Ik vind het mooi om te zien dat een coureur weet wanneer hij opzij moet gaan, alsof hij een soort zesde zintuig heeft", zegt de oud-coureur. "Kijkend naar de start van Max lijkt het net alsof Lewis tegen een jongere versie van zichzelf racet. Ik geloof dat ze elkaars gelijken zijn wat betreft pure snelheid."

Volgens Davidson is nu meer en meer de ervaring van Hamilton te zien. "Je ziet hoe volwassen hij nu is, hij weet wat hij kan. Hij heeft lang genoeg achter het stuur gezeten om naar het grotere geheel in een race te kunnen kijken."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen