Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

"De Formule 1 heeft een nieuwe Japanse coureur nodig"

Honda maakte een uitstekend 2019 mee. De Japanners wonnen met Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk en daarna volgde nog de zeges in Duitsland en Brazilië. In Japan is men op het moment dan ook zeer tevreden over de resultaten in de Formule 1, maar voorlopig lijkt er geen Japanse coureur te gaan rijden voor de Japanse autofabrikant.

Sato-Imola-2005
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © BAR-Honda

Oud F1-coureur Takuma Sato hoopt dat Honda snel een landgenoot in dienst zal nemen: "De Formule 1 wordt nog altijd goed gevolgd in Japan", begint de winnaar van de Indy 500 van 2017 zijn verhaal tegenover Auto Hebdo. "Toch is er veel veranderd, want de passie van de Japanse autosport-fans voor de Formule 1 is niet hetzelfde als dat die vroeger was."

"Natuurlijk doet Honda het goed op het moment, maar ze zijn nog niet zo dominant als in de jaren '80 en dat is wat de fans hopen te zien. Daarnaast zouden de Japanse fans graag een landgenoot op de grid zien staan en ik denk dan ook dat de Formule 1 een nieuwe Japanse coureur nodig heeft."

Voorlopig lijkt er echter nog geen Japanner op weg te zijn richting een stoeltje in de Formule 1, al maakte Naoki Yamamoto nog wel zijn debuut tijdens de vrije training van de Grand Prix van Japan in 2019: "Ik heb veel respect voor Yamamoto, het is namelijk niet makkelijk om zomaar weg te rijden in een Formule 1-bolide."

"Hij is een goede rijder, zoals er zoveel zijn in Japan, maar je hebt meer nodig om de puzzel in elkaar te laten vallen. Daarnaast rijden de jongens in het Super Formula-kampioenschap en deze klasse is een ideale opstap richting de F1, dus wellicht is het slechts een kwestie van tijd voordat een Japanner weer de stap richting de F1 zal maken."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez