Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2023

De ideale strategie voor de Formule 1 GP van België volgens Pirelli

Dit weekend zijn er eigenlijk nauwelijks meters gereden in droge omstandigheden? Dus wat is wijsheid met betrekking tot de strategie voor Max Verstappen en co? Pirelli geeft een voorzet, maar dan wel met een slag om de arm.

Pirelli softs belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-teams tasten voor wat betreft long runs op droge banden grotendeels in het duister. Dus wat is wijsheid als het daadwerkelijk droog zou blijven vanaf de klok van 15:00 uur? Pirelli gaat in eerste instantie uit van twee stops met een belangrijke focus op het wat zachtere rubber.

Een start op zachte banden is daarbij volgens de Italianen het snelst, gevolgd door een run op medium banden. Afhankelijk van hoe goed die banden het doen en hoe lang ze competitief meegaan, kan je daarna terug wisselen naar softs of vasthouden aan verse mediums. Eénstoppers staan ook op het lijstje van Pirelli, zoals het overzichtje hieronder laat zien.

			© Pirelli
	© Pirelli

Welke banden zijn nog voorhanden?

Onderstaand overzicht laat zien dat Max Verstappen met zijn banden in ieder geval alle kanten op kan. Dat geldt natuurlijk ook voor ieder ander, want iedereen reed de ronden overwegend op full wets of intermediates. Wat dat betekent voor resterende regenbanden zie je in overzicht hieronder (swipe voor regenbanden).

Uiteraard is het zo dat als het regent, het bandenreglement komt te vervallen en dan hebben we het over de verplichting om twee verschillende slicks aan te spreken.

Max Verstappen overigens moet vanaf P6 op de grid komen, maar heeft de luxe dat teamgenoot Sergio Perez voor hem rijdt. Die kan hem wellicht helpen als hij een goede start heeft en als Verstappen eenmaal voorbij is aan Perez als buffer dienen voor de achteropkomende rijders, als dat überhaupt al nodig zou zijn.

			© Pirelli
	© Pirelli
			© Pirelli
	© Pirelli

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen