Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

De 'intentie' van Red Bull waar Perez zich zorgen om moet maken

Sergio Perez heeft een contract voor 2024 op zak bij Red Bull, maar teambaas Christian Horner spreekt vaak over de 'intentie' om met de Mexicaan door te gaan. En dat is iets wat Perez stiekem zorgen zou moeten baren.

Perez Brazil
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is duidelijk dat Sergio Perez voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië niet in zijn beste vorm verkeerde. De Mexicaan was bij verschillende incidenten betrokken en haalde na de zomerstop één schamel podiumplaatsje binnen in Italië. Daarom werd de druk op zijn Red Bull-stoeltje steeds groter, ondanks het feit dat Perez over een contract voor 2024 beschikt.

In Brazilië liet de teamgenoot van Max Verstappen een betere indruk achter. Perez finishte als derde in de sprintrace en reed van de negende naar de vierde plaats tijdens de hoofdrace, wat ervoor zorgde dat de coureur steviger op de tweede plaats staat in het WK. Teambaas Christian Horner herhaalde na de race tegenover onder meer RacingNews365 dat Red Bull de intentie heeft om met de coureur door te gaan. Horner zei het volgende:

"Ik heb er veel vertrouwen in en het is duidelijk dat Checo bij ons blijft volgend jaar. De intentie is om met hem door te gaan. We hebben onze line-up aangekondigd en beschikken over rebelse coureurs. Zo gaan we 2024 aanvangen."

Perez moet toch op zijn tellen passen

De uitspraken van Horner lijken duidelijk te zijn. Toch betekenen de statements niet dat Perez achter de schermen zeker is van zijn stoeltje. In 2019 en 2020 reden Pierre Gasly en Alex Albon voor Red Bull. Zij hadden ook weleens moeite om het tempo van Max Verstappen te volgen, waarna dezelfde termen volgden. Dit is bijvoorbeeld wat Horner over Gasly zei na de Grand Prix van Oostenrijk in 2019:

"We hebben geen intentie om Gasly te vervangen. Hij is onze coureur en we blijven proberen om hem optimaal te laten presteren. Pierre heeft het lastig op dit moment. We doen ons best om hem te steunen en ik denk dat hij een reset nodig heeft. Het geloof is er vanuit het team."

Een paar weekenden later werd Gasly vervangen door Albon, wat het beleid van Red Bull tekent. Presteer je niet goed, dan kan je je biezen pakken. Voor Albon gold later hetzelfde. Horner bleef herhalen dat het team het volste vertrouwen in de Thai had, maar koos er een paar weken na die uitspraken voor om met Perez in zee te gaan voor 2021.

Betekent dit gegeven dat Perez zeker vervangen gaat worden? Uiteraard niet. De Mexicaan is en blijft de favoriet om volgend jaar gewoon weer in de Red Bull plaats te nemen. Het team zal blij zijn met zijn snelheid in Brazilië en houdt hoop voor de laatste twee Grand Prix-weekenden. De ervaring leert echter wel dat de sfeer bij de leiding van Red Bull zomaar kan omslaan. Mocht Perez het heel bont maken en zijn ruime voorsprong op Lewis Hamilton toch nog verspelen, wees dan niet verbaasd als er een vervanger voor de Mexicaan wordt opgetrommeld...

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel