Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De la Rosa: "Max Verstappen is veel beter dan vader Jos me ooit vertelde"

Pedro de la Rosa en Jos Verstappen reden gezamenlijk in de Formule 1, waarbij ze in 2000 zelfs teamgenoten waren bij Arrows. Destijds was Max drie jaar oud, maar op die leeftijd maakte hij al kennis met de F1. De Spaanse F1-coureur en vader Jos spraken geregeld over de kleine Max, die volgens hem een van de beste F1-coureurs aller tijden is.

Jos Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zag in 1997 het levenslicht en vader Jos nam hem al op jonge leeftijd mee naar de Formule 1-circuits. De foto's van Max en Michael Schumacher en de jonge Max in een F1-cockpit kan iedere fan zich nog heugen. Met Pedro de la Rosa sprak Verstappen senior regelmatig over zijn zoon.

"Ik ben erg trots op Max, ook omdat ik met zijn vader samen reed en ik Max nog ken van toen hij nog een klein kind was. Jos nam hem mee naar de races en Max speelde in de pitbox", begint De la Rosa zijn gesprek met RacingNews365.

"Jos vertelde me altijd dat zijn zoon erg goed was in de karting en dat ze veel samen trainden. Hij probeerde Max altijd de beste kart te geven."

Verstappen senior wilde nooit opscheppen over de prestaties van Max. De la Rosa was dan ook verrast toen hij Verstappen jr. aan het werk zag: "Toen bleek dat Max veel beter was dan dat Jos tegen mij had gezegd!"

"Max is een van de allerbeste coureurs ooit, dat durf ik wel te zeggen! Ik vind het erg mooi dat hij in de Formule 1 rijdt met dezelfde agressie als in de karting, dat is een goede eigenschap. Veel coureurs veranderen in de loop der jaren, maar Max is nog precies hetzelfde. Vol met agressie en passie, dat maakt het erg leuk om naar hem te kijken", aldus De la Rosa.

Met medewerking van Aaron Deckers

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"