Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

De lelijkste Formule 1-bolides aller tijden

Laten we vooropstellen dat smaken verschillen. Je hebt vast wel een F1-auto die jij schitterend vindt, maar je beste maatje wellicht verafschuwt en vice versa. Maar er zijn echter een aantal auto's ontworpen waarvan we vrijwel zeker weten dat er weinig merchandise werd verkocht...

XPB 46189 Hi Res
Special
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Het uiterlijk van een F1-auto wordt in de basis altijd bepaald door één ding: aerodynamische efficiëntie. Bepaalde (experimentele) aerodynamische ingrepen kunnen echter voor bijzondere ontwerpen zorgen. RacingNews365 zet de lelijkste Formule Eendjes voor je op een rijtje.

Caterham C05

Wat de engineers van Caterham dachten toen ze de C05 ontwierpen? Geen idee. Het leverde in ieder geval niet gek veel snelheidsvoordeel op, want Caterham eindigde stijf onderaan het kampioenschap in 2014.

			© XPBimages
	© XPBimages
			© XPBimages
	© XPBimages

Williams FW26

De beroemde walrusneus maakte zijn debuut in 2004, toen Williams het moeilijk had om zich te meten met het allesoverheersende Ferrari-team van de vroege jaren '00. In een poging om wat prestaties te vinden introduceerde het team een bijzondere voorvleugel.

Het team werd gedwongen om het concept op te geven toen het merkwaardige ontwerp ook niet de nodige prestatiewinst opleverde...

			© xpb.cc
	© xpb.cc
			© xpb.cc
	© xpb.cc

March 711

De 711 van March zag er grotendeels uit als een normale F1-auto met een opvallende rode kleurstelling. In een poging om wat extra downforce te vinden, monteerde het team echter een soort strijkplank aan de voorkant van de auto. Net als de eerder genoemde Williams zou de 711 falen op het gebied van resultaten en verdween het vreemde onderdeel na verloop van tijd.

Ensign N179

De auto was in wezen een bewegende kaasrasp. Het ontwerp van de radiatoren hielp niet eens echt, want de auto kampte voortdurend met verwarmingsproblemen. Wat Ensign dacht wordt aan ieders verbeelding overgelaten...

Ligier JS5

Ligiers eerste F1-auto kreeg de bijnaam 'theepot' en resulteerde in een gedrocht dat bekend staat als de JS5. In tegenstelling tot veel andere bolides in deze lijst, was de JS5 best een degelijke wagen. In haar debuutseizoen scoorde Ligier meerdere podiumplaatsen. De Franse renstal werd uiteindelijk zesde bij de constructeurs.

Lotus E22

De Lotus E22 ziet eruit als een kruising tussen de Caterham CT5 en de Williams FW26 en combineert de lelijkste elementen van twee auto's uit twee verschillende tijdperken.

De naam Lotus staat in de Formule 1 synoniem voor ontwerpkracht en schoonheid. De E22 was niet snel én niet mooi en daarom staat deze op onze lijst van lelijkste auto's uit de geschiedenis van de Formule 1.

			© XPBimages
	© XPBimages

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld