Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda een grote speler in de rijke historie van de Formule 1

Red Bull hoopt samen met Honda de weg terug naar de hoogste trede op het podium te vinden. Het is de plek waar de Japanse fabrikant nog niet bij in de buurt is gekomen sinds de terugkeer in de Formule 1 in 2015. In het verdere verleden was winnen echter geen probleem.

Verstappen China 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sterker nog, Honda behoort tot de meest succesvolle motorbouwers in de Formule 1. In de all-time ranglijst neemt het qua aantal overwinningen de vijfde plaats in. Die topnotering heeft het grotendeels te danken aan de bizar succesvolle jaren met McLaren eind jaren '80, begin jaren '90. Iconische namen als Ayrton Senna en Alain Prost deden het aantal overwininigen in rap tempo stijgen.

De meest succesvolle motor in de Formule 1 met afstand die van Ferrari, met 236 overwinningen uit duizend races. De strijd om de tweede plaats lijkt vanwege een gelijkspel spannender dan hij is. Vanwege de afwezigheid van Ford/Cosworth in de Formule 1 zal Mercedes snel afstand nemen van de tot de derde plaats gedegradeerde, Brits-Amerikaanse constructeur.

Overigens bevindt Honda zich nu nog in een soort niemandsland. Om de nummer vier van dit moment te achterhalen, moet het een kleine honderd keer vaker zien te winnen dan Renault. De laatste naam uit onderstaande top tien die op dit moment actief is in de Formule 1 is Alfa Romeo. Dat team neemt momenteel echter nog motoren van Ferrari af en de verwachting is niet dat daar op korte termijn verandering in zal komen.

Meest succesvolle motorfabrikanten in de Formule 1

# Motorfabrikant Aantal overwinningen
1. Ferrari 236
2. Ford/Cosworth 176
3. Mercedes 176
4. Renault 168
5. Honda 72
6. Climax 40
7. TAG Porsche 25
8. BMW 20
9. BRM 18
10. Alfa Romeo 12
Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez