Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De twee strategische opties die Max Verstappen heeft

Vraag Pirelli naar de snelste strategie voor de Grand Prix van Rusland en ze geven je tal van opties, zo lang het maar een éénstopper is. Maar wat is wijsheid voor Max Verstappen van achteraan op de grid?

Pirelli gaat overduidelijk uit van een éénstopper voor de Grand Prix van Rusland. Een start op medium banden is op papier het snelst als je vervolgens wisselt naar harde banden. Andersom kan ook, dat levert je het voordeel van een breder pitstop-window op. Een start op zachte banden om vervolgens naar harde banden te wisselen? Het is een alternatieve strategie die op papier iets langzamer is, maar wel een goede start kan opleveren. Waar men ook voor kiest, voor iedereen geldt dat alle opties open liggen. Iedereen heeft nieuwe sets banden van alle drie de compounds, nadat de derde vrije training in zijn geheel werd geschrapt en de kwalificatie overwegend op intermediates werd verreden. Maar wat kan Verstappen doen?

Hij heeft eigenlijk twee opties. Wat aanvallender gaan en starten op medium banden. Hij moet immers aan mensen voorbijgaan en dat doe je het makkelijkst met een een bandenvoordeel. Harde banden zijn een logische keuze als je track position wilt behouden en vanaf P20 is dat het laatste wat hij wil. Echter, als hij wel voor een start op harder rubber zou gaan en het veld compact blijft, dan kunnen mensen voor zijn neus één voor een wegvallen, waarna hij later op medium rubber een eindsprint in kan zetten. Grote vraag is of Valtteri Bottas met zijn gridstraf daadwerkelijk door Mercedes voor de neus van Verstappen is geparkeerd om hem op te houden. Ook dan zou je zeggen dat zachtere (medium) banden hem de betere kans geven zich snel van Bottas (en ieder ander) te ontdoen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi