Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule E

De Vries baalt na mislopen eerste Formule E-podium, maar blijft positief

Nyck de Vries moest tijdens zijn derde Formule E-race genoegen nemen met de vijfde plaats, terwijl hij als derde over de finish kwam. Een straf wierp hem namelijk twee plaatsen terug. Zonde, maar het neemt volgens De Vries niet weg dat het een prima race was.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-Benz EQ

Tijdens de enorm chaotisch verlopen Formule E-race in Santiago kwam Nyck de Vries zonder grote kleerscheuren uit de strijd en reed hij vanaf de achtste startplek naar de derde finishpositie. Helaas werd zijn eerste Formule E-podium van hem afgepakt, omdat hij te veel energie zou hebben gebruikt tijdens de race, die uiteindelijk werd gewonnen door BMW-coureur Maximilian Guenther.

Desalniettemin is De Vries in zijn nopjes met het resultaat: "Het was een goede race. Ik had niet de beste start, maar ik wist de schade beperkt te houden. Daarna bleef ik kalm en profiteerde ik van de fouten van de andere coureurs. Mijn snelheid was dik in orde, waardoor ik in staat was om de weg naar voren te vinden", zo blikt de Sneker terug op de race in de Chileense hoofdstad.

"Helaas kreeg ik toen een straf, al neemt dat niet weg dat het in het algemeen een goede race was, net als de kwalificatie. Natuurlijk is er hier en daar altijd ruimte voor verbetering, maar alles bij elkaar opgeteld kende dit raceweekend meer positieve dan negatieve aspecten", aldus de gemotiveerde De Vries.

In het kampioenschap staat De Vries na drie races op de elfde plaats, met 18 punten. Teamgenoot Stoffel Vandoorne leidt de dans, met in totaal 38 punten. De eerstvolgende Formule E-race vindt plaats op 15 februari in Mexico-Stad.

0 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari