Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

De Vries blijft reëel in 'onvoorspelbare' Formule E: "Dat lijkt me nog wat optimistisch!"

Nyck de Vries zat het afgelopen Formule E-weekend in Berlijn niet in de auto, al zag hij wel dat zijn team een goed resultaat binnensleepte. In een exclusief interview met RacingNews365 geeft de Vries toe niet té optimistisch te zijn over de toekomst.

Nyck de Vries FE Berlin
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365

Nyck de Vries is ongetwijfeld bezig met een van zijn drukkere jaren als coureur, al zou hij zijn deelname aan de Formule E én het WEC voor geen goud willen missen. De dubbele verplichtingen zorgden er echter wel voor dat de Fries de E-Prix van Berlijn miste, want op zaterdag stond in België de 6 uur van Spa-Francorchamps op het programma. Op de zondag verscheen De Vries echter weer in Berlijn om zijn team, Mahindra, te steunen. 

Al snel zag hij dat het allemaal wel goed zat. In een exclusief interview met RacingNews365 benadrukt hij dat hij al wist dat hij niet in actie zou komen in Berlijn. Desalniettemin was hij toch blij met het resultaat van zijn team. "Ik ben hier niet naartoe gekomen met de verwachting om te rijden, dus ik ben vooral blij dat ik er kan zijn voor het team."

De zaterdag werd al snel een goede dag voor Mahindra en De Vries was vooral blij om te zien dat iedereen kon genieten van het mooie resultaat. "Het team heeft een goede zaterdag achter de rug en het was mooi om te zien dat het goede resultaat een soort beloning was van het harde werk van de afgelopen tijd. Ik hoop dat we dit resultaat nog een keer kunnen herhalen, maar ik zal deze keer met een kop koffie in mijn hand en vanaf de zijlijn toekijken." 

De Vries blijft realistisch

De poleposition van teamgenoot Edoardo Mortara lijkt een reden te zijn voor een nieuwe dosis optimisme, maar volgens De Vries is de Formule E zo competitief dat een goed resultaat op dag één helemaal niets zegt over het vervolg van het weekend. "Alles zit zo dicht bij elkaar waardoor een goed resultaat eigenlijk geen garantie meer is voor toekomstig succes, zelfs niet voor de volgende dag. Andretti stond op de zaterdag bijvoorbeeld achteraan de grid, maar ze staan een dag later ineens weer vooraan."

In de Formule E blijft alles vaak tot op het laatste moment onzeker, maar volgens De Vries maakt die eigenschap het alleen maar leuker om een keer succesvol te zijn. "Het is allemaal niet vanzelfsprekend, al erken ik wel dat het team echt met een opmars bezig is. Het was gewoon mooi om te zien dat het team eindelijk de beloning heeft gekregen die ze verdienen, want alles is zo onvoorspelbaar in dit kampioenschap. Daar staat de Formule E wel om bekend."

Dat onvoorspelbare karakter zorgt er echter wel voor dat het team van Mahindra nog lang niet kan rekenen op een podium. De Vries blijft zelf in ieder geval realistisch. "Ik vind het podium nog wat optimistisch, hoor. Hopen mag zeker en dromen ook, maar ik denk dat het allerbelangrijkste zal zijn om meerdere keren punten te scoren om zo de progressie te bevestigen."

Het volledige interview met Nyck de Vries is dinsdagmiddag te zien op het YouTube-kanaal van RacingNews365.

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez