Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries genoot met volle teugen van dominante jaar Verstappen

Misschien was het voor een aantal Formule 1-fans wat minder leuk dat Max Verstappen keihard domineerde in 2022, maar landgenoot Nyck de Vries genoot in ieder geval met volle teugen van het seizoen. De F1-rookie vindt dat de fans genoeg mooie wedstrijden hebben mogen zien.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen sloot het Formule 1-seizoen van 2022 af met maar liefst vijftien overwinningen in 22 races, wat hem ruimschoots genoeg punten opleverde voor zijn tweede wereldtitel. Voor de fans van de Nederlander natuurlijk erg mooi om te zien, maar niet iedereen geniet natuurlijk van keiharde dominantie in de F1.

Toch was het seizoen zeker niet saai, dat vindt ook landgenoot Nyck de Vries. Tegenover een kleine groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365, vertelt hij vol enthousiasme over het afgelopen F1-jaar. "Ik vond het vorig jaar een fantastisch seizoen, ondanks dat Max heeft gedomineerd!"

"Er zaten alleen maar hele goede wedstrijden tussen, op misschien twee uitzonderingen na die iets minder exciting waren. Ik denk dat de fans over het algemeen van hele mooie wedstrijden hebben mogen genieten", zo oordeelt de AlphaTauri-coureur.

Hoe zal dat worden in 2023? De Vries kan en wil er nog niet op antwoorden. "Dat is vragen naar de bekende weg: ik heb het antwoord niet. Natuurlijk spreek ik mensen in onze wereld en iedereen heeft heel veel vertrouwen, maar dat is eigenlijk alleen gebaseerd op hun eigen to do-lijstje, als ik Franz Tost mag echoën."

Ook interessant:

Waarom Mercedes wel op safe móét spelen ten opzichte van extreem Ferrari

Afgelopen woensdag concludeerden we dat de nieuwe Ferrari SF-23 een revolutie in vermomming was. Meerdere details maakten duidelijk dat het concept van 2022 tot in extremen is uitgediept bij het uittekenen van de 2023-bolide. Kijkend naar de nieuwe Mercedes is dat gevoel heel anders.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez