Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nyck de Vries

De Vries: "Ik verdiende dit tweede podium niet"

Nyck de Vries haalde na afloop van de sprintrace in Monza opgelucht adem, nadat hij aan het einde van de wedstrijd een grote fout maakte, maar alsnog een podiumplek wist te behalen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Met zijn podiumplek deed Nyck de Vries goede zaken in de tussenstand van het F2-kampioenschap. Met nog twee races te gaan is het voor de concurrentie lastig om hem nog in te halen. Na afloop van het Italiaanse raceweekend sprak RacingNews365 met de Nederlandse F2-coureur, die uiteraard blij is met zijn huidige uitgangspositie in het kampioenschap.

"Na afloop van deze race weet ik niet of ik negatief of positief moet zijn, maar uiteindelijk heb ik minder fouten dan de concurrentie gemaakt. Persoonlijk vind ik niet dat ik dit podium verdien, maar dat is racen, vandaag kwam het onze kant op."

"Hier in Monza is het tijdens de race eigenlijk net treintje rijden, waardoor er in bocht één veel incidenten plaatsvinden. Iedereen wil daar actie ondernemen, maar er rijden zoveel auto's voor je en het is vrijwel onmogelijk om hier heel hard te remmen. Al met al staat het circuit garant voor mooi races en dat hebben we zowel gisteren als vandaag wel kunnen zien."

Op de vraag van RacingNews365 of er in de strijd voor het kampioenschap een specifiek keerpunt is geweest, was De Vries duidelijk: "Nee. Ik ben simpelweg consistent geweest. Sommige races verliepen wat lastiger, maar vaak hebben we het aantal punten weten te maximaliseren."

"Toen ik zaterdag als laatste moest starten, dacht dat het wel eens een lang weekend kon gaan worden, maar het is een van onze krachten om kalm te blijven en als team samen te werken om zo veel mogelijk punten te scoren, zoals het hoort", aldus de Sneker.

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

1 reactie