Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries omcirkelt afspraak op F1-kalender: "Dat gaat me kippenvel bezorgen"

Nyck de Vries kan natuurlijk niet wachten op zijn eerste volledige jaar in de Formule 1, maar er is één race waar hij specifiek naar uitkijkt. Dat is de Grand Prix van Nederland, natuurlijk zijn thuisrace.

Naast Max Verstappen zien we komend Formule 1-seizoen ook Nyck de Vries op de grid. De Nederlander verdiende een zitje bij AlphaTauri na een indrukwekkende invalbeurt in de Grand Prix van Monza 2022 en kan natuurlijk niet wachten om als vaste coureur aan de slag te gaan in de F1. De meeste Nederlandse autosportfans kennen De Vries natuurlijk al goed, maar voor het grote F1-publiek vond AlphaTauri het meer dan terecht om de Friese coureur een aantal vragen voor te schotelen om hem voor te stellen aan de fans van het Red Bull-zusterteam. Sommige vragen in de Q&A zijn misschien een inkoppertje, bijvoorbeeld: op welke race kan hij niet wachten? "Dat is natuurlijk de race in Zandvoort", zo trapt De Vries af. "Als coureur is het altijd je doel om op je thuiscircuit te rijden, maar de Dutch Grand Prix is net een festival of een groot feest. Daar racen voor de ogen van alle fans, dat gaat me kippenvel geven. De sfeer is ongelooflijk en ik kan niet wachten om het mee te maken als Nederlandse F1-coureur!" Hier wil De Vries gaan imponeren op zijn eigen manier. Alle coureurs hebben een eigen rijstijl en de AlphaTauri-coureur is daar geen uitzondering in. Een harde en agressieve rijstijl zoals Max Verstappen gaan we bij De Vries niet direct zien, zo legt hij uit. "Voor mij is het denk ik best een smart casual manier van rijden."

De Vries en Tsunoda kennen elkaar al

Komend Formule 1-seizoen zal De Vries te zien zijn naast de net wat meer ervaren Yuki Tsunoda, die aan zijn derde jaar begint bij AlphaTauri. De twee kennen elkaar al een tijdje. "We zagen elkaar voor het eerst in 2020 toen Red Bull en AlphaTauri een marketing event hadden op de Red Bull Ring en ik daar tegelijkertijd racete met ELMS. We zijn toen samen teruggereisd naar Monaco", zo vervolgt de volwaardig F1-coureur. "Dat was net voor de Grand Prix daar. Het was de eerste keer dat Yuki en ik elkaar zagen. We vlogen samen en spendeerden daarna wat tijd met elkaar in Monaco. Zoals iedereen weet is Yuki heel vermakelijk, dus sindsdien zijn we in contact gebleven met elkaar." Tsunoda was overigens niet de allereerste die De Vries feliciteerde met zijn contract bij AlphaTauri. Dat was de voormalige teamgenoot van de Japanner: "Eigenlijk was Pierre Gasly de eerste persoon die ik er over sprak! Hij Facetimede me toen ik aan het sporten was om me te feliciteren, dat was erg aardig. Natuurlijk was mijn familie al eerder betrokken bij het hele proces en sprak ik er vaak over met mijn vader", aldus De Vries.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'