Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nyck de Vries

De Vries opgelucht in Duitse kleuren: "Formule 2 winnen is nu zo moeilijk"

Met de overwinning van Nyck de Vries in de Formule 2 heeft het Wilhelmus al geklonken op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Friese coureur spreekt van een keerpunt in een moeizaam weekend, waardoor hij een stap vooruit heeft gezet in de strijd om het kampioenschap.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Na de Formule 2-sprintrace in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Spanje vertelt Nyck de Vries aan onder meer RacingNews365 over zijn eerste overwinning van dit seizoen.

"Ik ben zo opgelucht, dit was een zwaar weekend", aldus de Fries. "We hebben hiervoor steeds geen echt goed resultaat kunnen boeken. Het tempo was er niet dus we verdienden het ook niet. Dankzij hard werk en veranderingen aan de auto gisteravond hebben we het nu wel voor elkaar gekregen. Kleine veranderingen maken grote verschillen. En de race is zo lang, dus als leider tel je de ronden af en hoop je dat alles het houdt tot het einde."

De 24-jarige coureur van ART reed dit weekend nota bene in de race-overall van een Duitse collega. Hij verklaart: "Mijn eigen spullen zijn allemaal weg! In de prullenbak beland na de vorige races in Bakoe, omdat de plastic zak waarin ze zaten werd verwisseld met een vuilniszak. Daar kwamen we pas hier achter."

De Vries strijdt in 2019 alweer voor het derde jaar in het voorportaal van de Formule 1. "Maar elk jaar is anders, door de nieuwe auto van vorig jaar. Ervaring maakt wel het verschil. Maar het is erg moeilijk om te winnen, alles let zo nauw en de banden zijn zo complex."

Dankzij zijn zege staat De Vries nu derde in het Formule 2-kampioenschap met 63 punten, vier punten achter Luca Ghiotto en nog dertig achter Nicholas Latifi. Hoewel hij benadrukt de strijd raceweekend voor raceweekend te benaderen, maakt hij er geen geheim van nog altijd de Formule 1 te willen bereiken.

"Dit weekend is een keerpunt en dat nemen we mee naar de volgende races. Maar je bent hier zo goed als je laatste race. Ik wil gewoon een goede racecarrière opbouwen en ieders doel hier is om de Formule 1 te halen. De zaken zien er nu goed uit", besluit hij.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'