Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries van zijn Formule E-troon gestoten door Vandoorne

Nadat Nyck de Vries in 2021 de eerste Formule E-wereldkampioen ooit werd, is hij nu opgevolgd door Mercedes-teamgenootje Stoffel Vandoorne. De Belg veroverde de wereldtitel tijdens de laatste race van het seizoen in Zuid-Korea.

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul leek het niet meer mis te kunnen gaan voor Stoffel Vandoorne, die met een voorsprong van 21 punten aan de laatste racedag begon. Zijn enige overgebleven rivaal, Mitch Evans, kende echter een tegenvallende kwalificatie en moest de ePrix van Seoul beginnen vanaf de dertiende plek, terwijl Vandoorne vanaf de vierde plek van start mocht gaan. Beide titelconcurrenten overleefden de chaotische openingsronde, waarin er veel getouwtrek was, waarna de race echt kon beginnen. Vandoorne handhaafde zich echter constant op de vierde plek, terwijl Evans vanwege de chaos voor zijn neus wat plekjes goedmaakte: P9. Nyck de Vries viel na een klein kwartiertje uit, nadat hij en Pascal Wehrlein elkaar raakten tijdens een gevecht. Door de chaos was het veld al vroeg redelijk uitgerekt, maar door problemen voor Maximilian Guenther kwam de safety car op de baan. Met nog een kwartier te gaan werden de coureurs weer losgelaten en kon Evans vanaf P8 de aanval gaan openen op Vandoorne op P4. De Belg wist zich echter in een nog betere positie te manoeuvreren toen Antonio Felix da Costa tijdens een gevecht met Jake Dennis om P2 rechtdoor schoot. De Portugees viel weg en Vandoorne kon doorschuiven naar P3: de titel kon hem toch niet meer ontglippen? Inderdaad. Vandoorne kwam als derde over de finish, maar schoof vanwege een straf voor Dennis zelfs nog op naar P2. Hij kroonde zich zo tot wereldkampioen Formule E 2022, waarmee hij teamgenoot De Vries opvolgt. De overwinning was voor Edoardo Mortara. Dennis werd derde, de Nederlander Robin Frijns werd vierde. Bij de constructeurs was het ook Mercedes dat de titel pakte. Ze bleven Venturi net voor.

1558726190587953152

Stoffel is de nieuwe wereldkampioen!! šŸ¾šŸ‡§šŸ‡ŖšŸ† De Belg rijdt op zijn gemakje naar P2 in de laatste race en dat is meer dan genoeg voor de Mercedes-man! Vandoorne bezorgt De Zilverpijlen de tweede opeenvolgende wereldtitel #ZiggoSport #SeoulEPrix #FormulaE pic.twitter.com/DY9yUITvmw ā€” Ziggo Sport Racing (@ZS_Racing) August 14, 2022

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China