Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries voelt geen extra druk: "We maken allemaal fouten"

Nyck de Vries is al weken het onderwerp van gesprek vanwege zijn tegenvallende prestaties in de eerste vijf races dit seizoen. Ondanks dat hij erkent dat hij fouten heeft gemaakt, vreest hij (nog) niet om zijn stoeltje. De Nederlander heeft geen idee wat er over hem geschreven wordt in de media.

De Nederlander zit in zijn eerste seizoen van de Formule 1 en heeft tot nu toe nog geen resultaten om over naar huis te schrijven. Zijn beste klassering is een veertiende positie, in Bahrein en Saoedi-Arabië. Twijfels over de toekomst van de AlphaTauri-coureur waren het gevolg. Nyck de Vries zelf is er niet zo mee bezig, zo legt hij uit tegen een selecte groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365: "Dit is geen verrassing voor me. Deze sport is altijd al zo geweest. Dus ik geloof niet dat er een verschil is met mijn positie in vergelijking met aan het begin van het seizoen. Je moet altijd presteren en altijd goede resultaten leveren. Zo werkt het al mijn hele carrière."

"Ik heb fouten gemaakt"

In aanloop naar Monaco laat hij zich tegenover onder andere RacingNews365 uit over hoe hij zijn seizoenstart heeft beleeft. "Ik denk echt niet dat er meer druk is dan normaal. Het enige verschil is dat er in de Formule 1 gelijk speculatie en verhalen ontstaan." Wel geeft hij toe dat hij vindt dat hij teveel fouten heeft gemaakt: "Ik ben daar heel open over. De snelheid was daar, maar ik maakte teveel fouten om dat om te kunnen zetten in een goed resultaat." Volgens de Fries is fouten maken onderdeel van het leerproces: "Soms werkt het, soms werkt het niet. We zijn allemaal mensen, we maken fouten en we gaan door."

"Ik heb de media niet gelezen"

Hij heeft ook niet aan Helmut Marko gevraagd wat de zekerheid van zijn positie binnen het team is. "Ik probeer geen media te lezen tijdens en rondom de weekenden. Ik denk namelijk niet dat het mij zou helpen. Ik weet wel van een paar dingen af, maar dat is dan omdat mensen mij berichten sturen. Ik heb zelf niets gelezen." De Friese coureur heeft dus geen idee wat het beeld van hem in de media is. "Ik heb er weinig gevoel bij want ik heb de media niet gelezen. Ik snap dat misschien vanuit jullie perspectief anders zou moeten lijken. Ieder mens maakt fouten en of ik ze wel of niet mag maken, dat is niet aan mij. Ik kan alleen maar erkennen dat ik fouten heb gemaakt." Ook is Nyck niet bezig met wat anderen van hem vinden: "Het ligt buiten mijn controle. Het is nutteloos om in te zitten over wat anderen vinden. Het enige waar ik de controle over heb, is hoe ik presteer op de baan. Jullie doen jullie werk met schrijven, en dat doen jullie goed, maar persoonlijk lees ik het dus niet."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"