Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries ziet aanknopingspunten voor GP Spanje: "Dat gaat zeker helpen"

Nyck de Vries heeft nooit écht gelet op de problemen in het begin van zijn Formule 1-jaar en ziet in Spanje juist positieve zaken om mee te nemen richting de race op zondag.

De Vries Monaco Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een aantal onbekende circuits voor de kersverse Formule 1-coureur zag Nyck de Vries in Monaco weer bekend terrein. Op het stratencircuit waar hij vaker op gewonnen heeft in lagere klassen wist de Nederlander een probleemloos weekend te doorstaan. Precies wat hij nodig had na een lastige opstartfase.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is opnieuw een circuit waar de AlphaTauri-rijder zich thuis voelt. Niet alleen in de lagere klassen reed hij op het circuit waar de Grand Prix van Spanje wordt gehouden, maar een tijd geleden werkte hij er ook een F1-test af.

Gaat dit hem helpen? "Ik hou in ieder geval van Barcelona!", zo opent hij voor de media, waaronder RacingNews365. "Ik ben hier met verschillende raceklassen geweest en ook in de simulator en ik geniet er altijd van. Dat ik het circuit ken, helpt zeker weten. Ik weet alleen niet of die twee (F1-)runs me echt gaan helpen in strijd met de rest."

"Toch vind ik het fijn om weer op Europees grondgebied te zijn en op een circuit dat ik ken", aldus De Vries.

Quotes van Marko? "Je bent al de derde..."

Na afloop van de GP van Monaco was Red Bull-adviseur Helmut Marko tevreden over De Vries, die in Monte Carlo twaalfde werd. Als er aan de Nederlander wordt gevraagd wat hij vindt van Marko's mooie woorden, reageert hij duidelijk: "Je bent de derde journalist die hier naar vraagt, maar zoals ik in Monaco al zei, ben ik niet echt op de hoogte van wat iedereen zegt."

"Maar we leven in het heden. Je bent zo goed als je laatste race en uiteindelijk draait alles om presteren. Mensen maken fouten, ik maak fouten en zo gaat het. Spanje is weer een nieuw weekend", zegt hij, waarna hij afsluitend bevestigt dat hij Marko er (nog) niet over heeft gesproken.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden