Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze coronamaatregelen gelden er tijdens de Formule 1 GP van Nederland

De Formule 1 Grand Prix van Nederland is een feit! Na 36 jaar afwezigheid keert de koningsklasse van de autosport terug aan de Nederlandse kust. Mét fans, maar wel met coronarestricties. Welke maatregelen gelden er tijdens de GP van Nederland?

Hoeveel fans zijn welkom bij de GP van Nederland?

Oorspronkelijk mikte de organisatie van de Grand Prix van Nederland op ruim 100.000 toeschouwers per dag. Een ongekend aantal fans, maar de Dutch GP was binnen enkele uren na de aankondiging in 2019 al uitverkocht. De populariteit van Max Verstappen zorgde er zelfs voor dat er drie jaar lang nauwelijks kaarten beschikbaar zullen zijn. De overheid hanteert een beperking als het aankomt op het aantal toeschouwers dat aanwezig mag zijn tijdens een sportevenement. Net als bij het voetbal mag er 2/3 van de totale capaciteit benut worden. In het geval van Zandvoort komt dit neer op zo'n 70.000 toeschouwers per dag.

Moet ik testen voor toegang bij de GP van Nederland?

Conform de geldende RIVM-richtlijnen moeten deelnemers beschikken over een vaccinatiebewijs, dat betekent een dubbele vaccinatie en QR-code in de Corona Check-app. Mensen die nog niet gevaccineerd zijn of nog niet beschikken over een QR-code, moeten zichzelf van tevoren laten testen middels het zogeheten 'testen voor toegang'. Een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 24 uur biedt ook toegang tot de Formule 1-race op Zandvoort.

Moet ik een mondkapje dragen bij de GP van Nederland?

De verplichting om mondkapjes te dragen geldt niet in de openbare ruimte. Dat betekent dat je zonder mondkapje de GP van Nederland kan bezoeken. Let op! Een mondkapje is wel verplicht in het openbaar vervoer, dus in de trein of bus naar het circuit.

Geldt de anderhalve meterregel?

Nee, op het terrein en op de tribune geldt de 1,5 meterregel niet.

Mag ik zingen en juichen?

Jazeker, conform de richtlijnen van de overheid mogen mensen weer zingen en juichen - iets dat in voetbalstadions ook al enige tijd weer mag. Mensen worden wel geacht om op hun plek te blijven zitten.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen