Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Deze coureurs azen op het Formule 1-stoeltje naast Verstappen

Red Bull heeft bekend gemaakt welke coureurs in 2022 deel uitmaken van het juniorprogramma van het Formule 1-team en dus azen op een stoeltje naast wereldkampioen Max Verstappen.

Vips Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen is het paradepaardje van Red Bull. De Nederlander werd in 2014 opgenomen in het juniorprogramma van de Oostenrijkse renstal en al in 2015 maakte de Nederlander zijn debuut in de Formule 1 voor zusterteam Toro Rosso, nu AlphaTauri. Een jaar later werd de Limburger naar het grote Red Bull gehaald en de rest is geschiedenis.

Het komende seizoen zal de kersverse wereldkampioen nog Sergio Perez naast zich hebben rijden. De Mexicaan heeft een contractverlenging van een jaar gekregen en zal zich in 2022 dus opnieuw moeten bewijzen, wil hij zich verzekeren van een stoeltje naast Verstappen in 2023. Mocht Perez in de ogen van Red Bull geen goede prestatie leveren, staan er genoeg jongelingen klaar om hem op te volgen.

Red Bull heeft namelijk bekend gemaakt welke coureurs dit jaar deel uitmaken van het juniorprogramma van het Formule 1-team. Maar liefst twaalf coureurs hopen via de opstapklassen in de toekomst namens Red Bull hun debuut te kunnen maken in de Formule 1.

Bekende gezichten keren terug

Enkele Red Bull-junioren kennen we al. Zo zullen Juri Vips (zie foto naast Verstappen), Liam Lawson en Jehan Daruvala dit jaar opnieuw met Red Bull-sponsoring rijden in de Formule 2. Dennis Hauger won vorig jaar het Formule 3-kampioenschap en zal dit jaar teamgenoot zijn van Jehan Daruvala in de F2. Daarnaast maakt ook de Japanse Ayumu Iwasa de overstap van F3 naar F2.

Jak Crawford en Johnny Edgar zullen in 2022 ook onderdeel uitmaken van het juniorprogramma van Red Bull. Zij zullen dit jaar hun tweede seizoen in de Formule 3 rijden. Zij worden vergezeld door de Isack Hadjar. De 17-jarige Fransman maakt de overstap van het FRECA-kampioenschap.

14-jarige Red Bull-junior

In de Formule 4 zullen dit jaar ook coureurs rondrijden met Red Bull-sponsoring. Souta Arao en Yuto Nomura nemen deel aan het Franse Formule 4 kampioenschap.

Daarnaast zal Arvid Lindblad de overstap maken van de karting naar de Formule 4. De Britse Zweed is met zijn 14 jaar de jongste coureur van het juniorprogramma van Red Bull en zal voor het team van Van Amersfoort uitkomen in de F4.

Daarnaast is Noel Leon ook toegevoegd aan het opleidingstraject van het F1-team. De jonge Mexicaan zal voor het team van Arden deelnemen aan het Europese regionale Formule-kampioenschap.

Ook interessant:

Deze Formule 1-coureurs moeten dit jaar vrezen voor hun stoeltje

Aan het einde van het komende Formule 1-seizoen lopen er een aantal contracten van F1-coureurs af. Sommigen lopen daarentegen wat langer door. Wie moet er vrezen voor zijn toekomst in de koningklasse van de autosport en wie kan er met een gerust hart beginnen aan het jaar 2022? We bespreken het in de video hieronder.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

7 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"