Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Deze Mercedes-coureurs azen op het Formule 1-zitje van Hamilton

Mercedes heeft het juniorenprogramma voor 2022 uitgebreid. Twee nieuwe coureurs zijn toegevoegd aan de bestaande poule jonge talenten, die zullen azen op een stoeltje bij het Formule 1-team.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Het Formule 1-team van Mercedes heeft haar junioren gepresenteerd voor 2022. Komend seizoen maakt het topteam voor het eerst optimaal gebruik van haar juniorenopleiding, gezien George Russell de eerste protegé is die via de opleiding bij Mercedes terecht komt.

In 2016 begon de Duitse renstal met een juniorenprogramma, vergelijkbaar met de programma's van de concurrenten: de Red Bull Juniorenopleiding, Ferrari Driver Academy en de Alpine Academy. Russell is de eerste coureur uit het programma die het hoogst haalbare heeft bereikt, al kwamen Esteban Ocon en Pascal Wehrlein ook in de F1 met de hulp van Mercedes.

Zeven coureurs zijn nu opgenomen in de juniorenopleiding van Mercedes, met twee kersverse coureurs voor de renstal: de 11-jarige Brits-Spaanse Luna Fluxa en de 15-jarige Brit Daniel Guinchard. Fluxa, de eerste vrouwelijke coureur van het programma, zal gaan racen in het juniorenkarten. Guinchard zal de stap naar de single seaters maken in de Britse Formule 4-raceklasse.

De bekende namen van het Mercedes juniorenprogramma

Andrea Kimi Antonelli blijft bij Mercedes en zal uitkomen in de Italiaanse F4 bij Prema. Paul Aron zal eveneens racen voor Prema, maar dan in de Formula Regional Europa. Frederik Vesti is wat dichter bij de Formule 1: hij zal uitkomen voor ART in de Formule 2.

"Het wordt een enerverend jaar voor onze junioren en we zijn blij dat ze bij de lancering van onze W13 kunnen zijn als onderdeel van onze motorsportfamilie", aldus Toto Wolff, de teambaas van het Mercedes F1-team. "We zien en paar bekende gezichten van de voorgaande jaren, jongens die sterke progressie boeken."

"Ook zien we een aantal nieuwe gezichten in het programma. Het is goed om te zien hoe ze zich zullen ontwikkelen gedurende het eerste seizoen voor ons."

Bekijk hieronder alle junioren van het Mercedes-programma.

Mercedes-junioren in 2022

Coureur Raceklasse
Frederik Vesti Formule 2 (ART)
Andrea Kimi Antonelli Italiaanse F4 (PREMA)
Paul Aron Formule Regional (PREMA)
Daniel Guinchard Britse F4 (Argenti)
Yuanpu Cui Karting (OK)
Alex Powell Karting (OK)
Luna Fluxa Karting (OK Junior)

Ook interessant:

Niemand wil de teamgenoot van Verstappen zijn

Een nieuwe RacingNews365-podcast, waarin we weer van alles bespreken. Natuurlijk de launch van de nieuwe Red Bull-bolide, maar ook het nieuwe contract van Norris. Kan hij nog overstappen naar Red Bull? Beluister de nieuwste RacingNews365-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hieronder!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin