Mercedes

Mercedes F1 - Laatste Formule 1 nieuws

Het Formule 1 team van Mercedes verschijnt in 2017 aan de start met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Het Duitse team won drie jaar op rij zeer dominant alle wereldtitels in de Formule 1. In 2017 is het team wederom de grootste titelkandidaat.

De historie van Mercedes in de Formule 1 is een lange. In 1950 stond het team aan de start tijdens de eerste F1-race ooit. In de jaren die volgden wist het diverse successen te behalen met legende Juan-Manuel Fangio. In de zilveren auto, silberpfeil genoemd, domineerde het team diverse WK's. 

De zilveren kleuren zagen we voor het eerst terug in 1997 op de McLaren-Mercedes. In die kleurstelling won Mercedes al motorleverancier in 1998 en 1999 de titel met Mika Hakkinen. Vanaf 2010 is het team terug in de Formule 1. Michael Schumacher keerde terug van zijn pensioen om het team mee op te bouwen. Hij stopte eind 2012, vlak voor de nieuwe successen van Mercedes.

In 2014 en 2015 was het Lewis Hamilton die kampioen werd met Mercedes, een jaar later wist Nico Rosberg zijn enige titel te behalen. De Duitser ging daarop direct met pensioen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen