Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

DHL blijft Formule 1 trouw

De Formule 1-wereld kan niet zonder een grote logistiek partner en daarom heeft het de samenwerking met DHL verlengd. Het Duitse logistiek bedrijf zal ook de komende jaren de vaste logistiekpartner van de F1 blijven.

Zowel de Formule 1-organisatie als DHL hebben verheugd gereageerd op de verlenging van contract tussen beide partijen. Vanaf 2004 is DHL de officiële logistiek partner van de Formule 1 en dat zal het in de komende jaren ook blijven. Dat betekent dat onder andere de F1-bolides, brandstof en het teammateriaal ieder raceweekend op locatie worden afgeleverd door het Duitse logistiek bedrijf. Arjan Sissing, hoofd marketing van DHL is dan ook trots op de verlenging van het contract met de Formule 1.

"We zijn bij DHL zeer trots op het feit dat we ook de komende jaren de officiële logistiek partner zijn van de Formule 1. Al veertig jaar draaien we mee in de koningsklasse van de autosport en winnen we iedere race tussen de race-weekenden door, doordat we altijd zorgen dat alle spullen aanwezig zijn voordat de banden het circuit aanraken. We willen de komende jaren dan ook de titel van het winnen van de race tussen de races verdedigen."

Ook F1-baas Stefano Domenicali is zeer blij. "DHL is globaal gezien de partner waarmee we het langst samenwerken. Door de verlenging van onze samenwerking, laten we zien hoe sterk onze band is. We zijn er dan ook trots op om samen te mogen werken met DHL en we kijken samen uit naar de seizoensstart in Bahrein."

Voor de logistiekpartner van de Formule 1 zal 2021 een zeer uitdagend seizoen worden. Nog nooit reed de F1 namelijk 23 races in een seizoen en daarnaast zijn er ook nog eens drie triple-headers; drie raceweekenden op rij. Ook zullen nieuwe racelocaties als Zandvoort en Saoedi Arabië voor nieuwe logistieke uitdagingen zorgen.

In de onderstaande video legt DHL uit hoe het transport van de materialen in de Formule 1 in zijn werk gaat.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend