Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Directeur Zandvoort: "Dutch GP moet niet groter worden, maar wel grootser"

Circuit Zandvoort wordt flink onder handen genomen. Robert van Overdijk, de algemeen directeur van Circuit Zandvoort, vertelt uitgebreid over het nieuwe pitgebouw en wat de fans kunnen verwachten van de Grand Prix van Nederland in 2024.

Fans Zandvoort
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van Circuit Zandvoort. Zo staat er onder meer een nieuw pitgebouw. Robert van Overdijk, de algemeen directeur van het circuit, vertelt meer over het nieuwe gebouw.

"Ik ben niet het figuur om gewoon iedere dag op de winkel te passen. Dat vind ik namelijk helemaal niet interessant", zo vertelt Van Overdijk tegen RacingNews365. "En zo'n gebouw neerzetten en erover nadenken wat je er nog meer mee zou kunnen dan alleen maar het bijbouwen van een aantal pitboxen, dat geeft gewoon een enorme impuls. Dit gebouw staat er nu en dan ga je weer direct op zoek naar volgende impulsen", aldus Van Overdijk.

"Na de eerste race in 2021, met het wheelgun incident met Carlos Sainz, toen zeiden een aantal rijders: 'joh, die pitstraat is wel erg krap'. En dan niet zozeer in de breedte, maar in de lengte, qua stopafstand. En we moesten ons voorbereiden op een elfde team, wat eventueel toe zou treden tot de kalender", zo vertelt de algemeen directeur van Circuit Zandvoort verder.

Editie 2024

"Toen hebben wij gedacht: hebben we zo'n gebouw nu eigenlijk wel jaarrond lang nodig? Hebben we nog meer pitboxen nodig voor dagdagelijks gebruik? Of is dit eigenlijk alleen maar voor Formule 1? Dat laatste was eigenlijk het verhaal. Dus dan ga je nadenken: als we dan toch zo'n gebouw neer moeten zetten, wat kunnen we dan doen? Wat anders is dan bij andere circuits en wat ook bijdraagt aan onze doelstelling om hier een veel bredere evenementenlocatie van te maken? Dan kom je tot een oplossing voor een gebouw dat je kunt gebruiken als pitboxen en tijdens de Grand Prix, maar vooral een gebouw dat ook de rest van het jaar voor bijvoorbeeld de zakelijke markt een toegevoegde waarde heeft."

Van Overdijk blikt ook nog even vooruit op de Grand Prix van Nederland, die over drie maanden al gaat plaatsvinden. Zit er weer een nieuwe touch in dit jaar? "Het is in ieder geval onze ambitie dat het zo is. En na de eerste editie dachten we: dit kan echt nooit beter. Toen hadden we een tweede editie en dachten we: het kan echt niet beter. En tijdens de laatste editie was het, ondanks het regenweekend, een hele mooie sfeer en een schitterende race. Zo niet de mooiste race van het jaar, qua inhaalacties. Kijk, het is ons streven om het niet ieder jaar groter te maken, maar wel grootser", zo legt hij uit.

"Het zit hem maar in een paar letters, maar dat is wel een beetje de essentie van het verhaal. Natuurlijk denken we er weer over na hoe we bijvoorbeeld het volkslied gaan doen. Gaan we weer een hartstikke mooie show doen voorafgaand aan de startprocedure en gaan we het terrein net iets anders inrichten? Daar denken we allemaal over na. En we zouden geen Dutch Grand Prix zijn, als we daar weer niet verrassend uit de hoek zouden kunnen komen", zo sluit Van Overdijk af.

Bekijk hieronder de volledige video met Robert van Overdijk!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap