Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Dit is de ideale Formule 1-coureur volgens Daniel Ricciardo

De afgelopen decennia zijn er talloze wereldcoureurs de revue gepasseerd in de Formule 1. Daniel Ricciardo stelt zijn ideale coureur samen.

Verstappen Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat doet hij in gesprek met Formule 1, vanwege het zeventigjarige bestaan van de sport, afgelopen woensdag. Er zijn vier coureurs waar Daniel Ricciardo de beste eigenschappen van zou willen pakken om de ideale coureur mee samen te stellen. Hij begint met de meest succesvolle coureur die de sport ooit heeft gekend: Michael Schumacher.

"Ik zou Schumacher kiezen vanwege hoe vasthoudend en volhardend hij is", zo laat de Australiër optekenen. Hij is tegelijkertijd van mening dat de Duitser niet per se de snelste coureur aller tijden is. "Maar zijn vastberadenheid, die maakte echt het verschil", zo legt hij uit, alvorens hij verder gaat met twee andere grote namen.

"De intelligentie van Alain Prost is de volgende op mijn lijst, in combinatie zijn pure snelheid. Daarnaast zou ik ook kiezen voor Senna's wil om elke race koste wat het kost te winnen", aldus Ricciardo, die afsluit met een misschien wat onverwachte naam: Mario Andretti. "Tot slot zou ik zijn kwaliteit, om soepel en probleemloos van de ene naar de andere raceklasse over te stappen, kiezen. Zoals toen hij de IndyCars inruilde voor de Formule 1."

Ook krijgt de Renault-coureur, die deze week zijn toekomstige overstap naar McLaren bekendmaakte, de vraag voorgeschoteld welke (oud-)Formule 1-coureur het meest op hem lijkt, maar daar had hij geen antwoord op: "Ik kan niet zeggen dat ik op iemand lijk. Ik heb ongetwijfeld een aantal eigenschappen gemeen met coureurs, maar ik denk dat ik ook wat nieuwe karaktereigenschappen heb geïntroduceerd. Ik denk dat ik redelijk uniek ben."

Wat een transfergeweld in de Formule 1, terwijl het F1-seizoen 2020 nog moet beginnen! Wat betekenen deze transfers en waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel? Dit en meer hoor je in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

0 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje