Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Dit kan de nieuwe Formule 1-kalender voor 2020 worden

De coronapandemie zorgde voor een streep door talloze Formule 1-races en de oude kalender kan volledig de prullenbak in. RacingNews365 heeft een nieuwe, alternatieve, kalender opgesteld.

Brazilie start Albon
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De eerste vier Grands Prix zijn inmiddels al afgelast en slechts een deel van deze races zal naar verwachting ingehaald worden. Daarbij komt dat ook de Nederlandse en Spaanse Grand Prix niet door zullen gaan in mei en de Grand Prix van Monaco hoogst onzeker is.

Tijd om een alternatieve Formule 1-kalender op te stellen. Het seizoen begint daarbij op 7 juni in Bakoe, direct gevolgd door een race in Canada. Vervolgens houdt de kalender hetzelfde schema aan tot en met Hongarije, maar de lange zomerstop vervalt.

Direct na de Hongaarse Grand Prix reizen de coureurs en teams af naar Monte Carlo, waar op 9 augustus de F1-race wordt verreden. Vervolgens is het op 23 augustus de beurt aan Zandvoort, direct gevolgd door Spa-Francorchamps op 30 augustus.

Het circus vervolgt vervolgens haar normale kalender, waarbij pas aan het einde van het seizoen weer veranderingen optreden. Abu Dhabi blijft de seizoensafsluiter, maar wordt een week naar achteren geschoven. Op deze manier wordt er ruimte gemaakt voor Bahrein, een Grand Prix die prima met de race in Abu Dhabi te combineren valt.

Dit resulteert in een Formule 1-kalender met nog 18 races, iets waar ook sportief directeur Ross Brawn op inzet. Concreet betekent dit wel dat een aantal Grands Prix afvallen, te weten die van Australië, Vietnam, China en Spanje.

De eerste drie zijn niet in te passen in het drukke schema, omdat ze op andere continenten liggen dan waar nog geracet gaat worden. De Grand Prix van Spanje wordt dit jaar niet ingehaald, mede omdat dit niet toepasbaar is in de kalender. De optie om hem in augustus te proppen is er niet, aangezien de teams dan liefst zes races in zes weken zouden rijden. Dit is zowel voor de teams als logistiek niet haalbaar.

Mocht men de Spaanse Grand Prix koste wat het kost toch op de kalender willen 'proppen', dan is alleen 26 juli een optie om zes opeenvolgende races te voorkomen, plus een logistiek kloppend verhaal te krijgen.

Alternatieve Formule 1-kalender 2020

Nr Land Datum
1. Azerbeidzjan 7 juni
2. Canada 14 juni
3. Frankrijk 28 juni
4. Oostenrijk 5 juli
5. Groot-Brittannië 19 juli
6. Hongarije 2 augustus
7. Monaco 9 augustus
8. Nederland 23 augustus
9. België 30 augustus
10. Italië 6 september
11. Singapore 20 september
12. Rusland 27 september
13. Japan 11 oktober
14. Verenigde Staten 25 oktober
15. Mexico 1 november
16. Brazilië 15 november
17. Bahrein 29 november
18. Abu Dhabi 6 december

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"