Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Dit zou de nieuwe Formule 1-kalender voor 2020 kunnen worden

De coronapandemie zorgde voor een streep door talloze Formule 1-races en de oude kalender ligt inmiddels al lang en breed bij het vuilnis. RacingNews365 heeft een nieuwe, alternatieve, kalender opgesteld.

Start-Australie-2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

De teller van afgelaste of uitgestelde Grands Prix staat inmiddels op negen. De Formule 1-bazen spraken de hoop uit op een nieuwe racekalender met 15 à 18 races, waarbij de races in de zomer van start moeten gaan. Tijd om een alternatieve Formule 1-kalender op te stellen.

We gaan er van uit dat ook de Grand Prix van Frankrijk, die momenteel de eerstvolgende is op de planning, wordt afgelast. In plaats daarvan begint het raceseizoen in Oostenrijk, op 5 juli. Het circus verblijft daar dan twee weken, want ook een week later racen we in Oostenrijk. Dit zelfde recept herhalen we de twee daaropvolgende weken in Groot-Brittannië. Ideaal, want veel van de Formule 1-fabrieken zitten om de hoek van het Silverstone-circuit.

Vervolgens gaan we naar Hongarije en halen we daaropvolgend de Nederlandse Grand Prix in, gevolgd door de Belgische en Italiaanse race. Daarna verlaten we Europa en gaan we volgens het originele schema naar Singapore en schrappen we de Grand Prix van Rusland.

In plaats van Rusland komt Canada, dat deel uitmaakt van een triple header in Noord-Amerika, al wordt het in Canada wel fris. Achtereenvolgend gaan we naar Montreal, Austin en Mexico-Stad. Na een week rust strijken we neer in Brazilië, na wederom een week rust gevolgd door een double header waarin we Grands Prix van Bahrein inhalen en tot slot slechts twee weken later dan origineel gepland het seizoen afsluiten in Abu Dhabi.

Op die manier hebben we toch nog zestien races in totaal. Kinderen van de rekening zijn de races in Australië, Vietnam, China, Spanje, Monaco, Azerbeidzjan, Frankrijk en Rusland. De eerste drie zijn vrijwel onmogelijk terug in te passen in het schema, tenzij we het seizoen tot in 2021 uit laten lopen.

De Grands Prix van Monaco, Azerbeidzjan en Australië zijn stratencircuits, waarvan een raceweekend veel voorbereiding vergt. De Grands Prix van Spanje, Frankrijk en Rusland zullen weinig mensen missen.

Alternatieve Formule 1-kalender 2020

Nr. Land Datum
1. Oostenrijk 5 juli
2. Oostenrijk 12 juli
3. Groot-Brittannië 19 juli
4. Groot-Brittannië 26 juli
5. Hongarije 9 augustus
6. Nederland 23 augustus
7. België 30 augustus
8. Italië 6 september
9. Singapore 20 september
10. Japan 4 oktober
11. Canada 18 oktober
12. Verenigde Staten 25 oktober
13. Mexico 1 november
14. Brazilië 15 november
15. Bahrein 6 december
16. Abu Dhabi 13 december

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af