Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2022

Dodelijk ongeval op slotdag Dakar Rally

Op de laatste dag van de Dakar Rally is er een dodelijk ongeluk gebeurd. Op de verbindingsroute kwamen twee voertuigen in botsing met elkaar. Een jonge Fransman van twintig jaar is daarbij om het leven gekomen.

Dakar 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © A.S.O/C.Lopez

De Dakar is op de slotdag opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Het gaat niet om een coureur maar een monteur, die is overleden na een ongeluk met een vrachtwagen.

"Vanmorgen om 11.30 is er op de verbindingsroute een ongeluk gebeurd tussen een assistentievoertuig en vrachtwagen. De chauffeur van de auto is daarbij helaas om het leven gekomen", laat de Dakar-organisatie weten in een verklaring.

Het zou gaan om de 20-jarige Quentin Lavalee die als hoofdmonteur actief was voor het team van PH Sport. De Belgische Maxime Frere zat ook in de auto op het moment van het ongeluk. Hij raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd maar is wel bij bewustzijn.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Foto's Dit is de nieuwe Williams-bolide uit alle hoeken