Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

'Domme' actie van Ocon eist zijn tol in Monaco: "Zo idioot!"

Het was afgelopen weekend een zooitje bij Alpine en dat kan Esteban Ocon best wel eens duur komen te staan. De geruchten die momenteel de ronde doen over de toekomst van de Fransman zien er allesbehalve gunstig uit. Autocoureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers bespreken het in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Ocon FP2 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Esteban Ocon heeft een rampzalig weekend achter de rug in Monaco. Terwijl teamgenoot Pierre Gasly Q3 haalde tijdens de kwalificatie, bleef de Fransman ontevreden achter nadat een eigen fout hem een startpositie in de top tien kostte. Tijdens de race werd het er niet beter op, want een overmoedige inhaalactie in gevecht met zijn teamgenoot eindigde uiteindelijk in tranen. Hij lanceerde zichzelf na een touché met Gasly en het was al meteen einde race voor Ocon. 

Dat de resultaten op de baan tegenvielen, was dus nog een understatement. De gevolgen buiten de baan lijken haast nog groter te zijn. Na de geruchten dat Ocon mogelijk al in gesprek zou zijn met Haas en Williams gaan er nu ook geruchten rond dat die zoektocht naar een nieuw stoeltje niet vanuit een luxeprobleem tot stand is gekomen. 

Wat F1-kenner Ruud Dimmers en analist Tom Coronel betreft zou het niet zo vreemd zijn als Alpine nu twijfelt over de samenwerking met Ocon, al zien de beide heren het wel gebeuren dat hij aan een ander avontuur kan beginnen. "Hij zou na de race te horen hebben gekregen dat Alpine niet verder wil met hem", benadrukt Dimmers in de Formule 1-podcast van RacingNews365. "Naast die geruchten omtrent Haas en Williams is er natuurlijk ook nog sprake van een leeg Mercedes-stoeltje, al zie ik dat niet zo heel snel gebeuren. Maar Williams en Ocon lijkt me echt een serieuze optie." 

De crash die hij in Monaco veroorzaakte, was volgens Dimmers dan ook één van de doorslaggevende factoren. Vooral omdat het niet het eerste door de Fransman veroorzaakte voorval was. "Hij werd wel verantwoordelijk gehouden voor die crash. Als je naar zijn carrière kijkt, heeft hij er al zoveel veroorzaakt, ook bij Racing Point met Sergio Perez als teamgenoot. Die twee waren ook aan elkaar gewaagd en hebben toen ook de wielen van elkaars auto afgereden."

Een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen, maar Ocon lijkt nog niet geleerd te hebben van zijn fouten. Tijdens de race in Monaco kwam hij er nog mee weg, maar in Canada zal de Fransman met een achterstand aan de race beginnen. Hij kon zijn tijdstraf van tien seconden namelijk niet uitzitten, dus wordt deze omgezet in een gridstraf van vijf plekken voor de eerstvolgende race. "Zo idioot! Maar hij doet dat nu weer", benadrukt Dimmers. Ook Coronel sluit zich bij die uitspraak aan. "Dat zijn echt acties uit frustratie, gewoon echt dom."

Beluister de volledige podcast hieronder!

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training