Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Dovizioso: "Zonder Marquez was ik nu een tweevoudig wereldkampioen geweest"

De MotoGP kent dit seizoen een relatief saai seizoen. Marc Marquez domineert de sport en rijdt vaak al vroeg in de race weg bij de rest van het veld. In de afgelopen jaren eindigde Andrea Dovizioso al tweemaal achter Marquez als tweede in de eindstand van het kampioenschap. Dat had de Italiaan graag anders gezien.

Dovi Marquez 2019 S Panje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Ducati-rijder Dovizioso staat niet bekend als het grootste talent in de MotoGP. Toch behaalde de hardwerkende rijder al meerdere successen en was hij al dichtbij een wereldtitel in de MotoGP-klasse. "Ik weet dat het zo niet werkt, maar zonder Marquez was ik nu al een tweevoudig MotoGP-wereldkampioen geweest. Natuurlijk heb ik daar niks aan, maar door die goede uitslagen geloof ik nog altijd dat een wereldtitel erin zit voor mij", aldus 'Dovi' tegenover de Gazzetta dello Sport.

"Dit jaar zal het echter heel lastig worden om de titel te veroveren, we staan al op ruime achterstand en onze motor is niet goed genoeg. We moeten onze motor namelijk op een flink aantal punten verbeteren maar dit lukt ons voorlopig nog niet. Wellicht kijken we ook te veel naar Marquez en gaan we daardoor juist te veel zijn richting uit met het ontwikkelen van onze motor."

In zijn thuisland Italië krijgt Dovizioso vaak kritiek over zich heen omdat hij volgens zijn landgenoten niet beschikt over een winnaarsmentaliteit. "Natuurlijk krijg ik het ook mee dat mensen bijvoorbeeld zeggen dat ik niet agressief genoeg ben, maar daar kan ik slechts om lachen. Ik bedoel, kijk maar na hoe vaak ik Marquez in de laatste ronde heb verslagen. Dat lukt je alleen wanneer je zeer agressief het duel met hem aan gaat en dat gevecht schuw ik zeker niet."

"Overigens kan ik sowieso weinig met de kritiek van de motorsportfans. Kijk eens naar hoe men spreekt over Rossi, die zou nu zogenaamd moeten stoppen. Dat lijkt me onzin want het eerste gedeelte van het seizoen was hij nog de beste Yamaha-coureur, waarom zou zijn tijd nu opeens voorbij zijn!? Ik zal me dan ook nogmaals uitspreken dat ik totaal niet verrast ben mocht Vale plots weer vooraan meestrijden."

Zondag hoopt Dovizioso in Oostenrijk voor de tweede maal de Grand Prix van Oostenrijk te winnen, door het vermogen van zijn Ducati is de coureur dan ook een van de favorieten op het snelle circuit.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten