Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Drietal DRS-zones moeten zorgen voor inhaalfestijn in Miami

De Formule 1 heeft bevestigd dat het circuit van Miami dit weekend maar liefst drie DRS zones met ieder haar eigen detectiepunt zal bevatten.

In de afgelopen vier races zagen we dat het Drag Reduction System een groot effect kan hebben op de F1-bolides van dit jaar. De Formule 1 heeft er voor gekozen het nieuwe circuit van Miami dit weekend drie DRS zones te geven. Iedere zone zal haar eigen detectiepunt hebben.

Het eerste DRS-punt bevindt zich net na bocht 9, waardoor de coureurs een lang stuk mogen genieten van de extra snelheid tot aan bocht 11. Ongeveer halverwege het rechte stuk na bocht 16, kunnen de auto's hun achtervleugel ook openen, mits ze natuurlijk tijdens de race natuurlijk maximaal één seconde achter hun voorganger liggen bij het detectiepunt.

Op dit rechte stuk wordt verwacht dat de F1-auto's met DRS een topsnelheid van 320km/u zullen behalen. De laatste DRS-zone is op het rechte stuk van de start-finish, waarbij de coureurs hun achtervleugel kunnen openen ter hoogte van het instuurpunt van bocht 19.

DRS-detectie ná de bochten

Opvallend is dat alle detectiepunten zich na een bocht bevinden. Dit zal het racen bevorderen, omdat zowel de aanvallende auto als de verdedigende auto een goede exit wil hebben om de andere auto binnen of buiten de seconde te houden.

Eerder zagen we, tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië, dat er juist een DRS detectiepunt vóór een bocht geplaatst was. Het gevolg? Een kat-en-muis-spel tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Beide coureurs remden expres hard af om als laatste langs het DRS detectiepunt te gaan. Daar zal in Miami geen sprake van zijn.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend