Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Driftkikker Tsunoda woedend na beste resultaat in GP Azerbeidzjan

We hebben Yuki Tsunoda dit seizoen leren kennen als een ware driftkikker achter het stuur van zijn AlphaTauri. Ook op weg naar zijn beste resultaat van het seizoen, spatte de onvrede er vanaf. De Japanner was allerminst tevreden met P7.

SI202106040239 news
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © AlphaTauri

Yuki Tsunoda werd zevende in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, ondanks een crash in Q3. In de race zou hij op diezelfde positie finishen, goed voor zijn beste resultaat in de Formule 1, maar dat maakte niet dat hij tevreden was. In tegendeel.

Na de crash van Max Verstappen startte hij namelijk als zesde om vervolgens twee plaatsen te verliezen aan Lando Norris en Fernando Alonso. Eén positie won hij terug door de fout van Lewis Hamilton, maar dat bood hem amper troost. Op de boordradio was hij uiterst fel: "Ik kon daar niks tegenin brengen!"

"Ik was machteloos. Hoe dan!? Nu ik terugdenk aan de herstart heb ik eerlijk gezegd nog steeds geen idee wat ik anders had kunnen doen", aldus de Japanner, die na de race ten overstaan van onder andere RacingNews365 opnieuw aangaf niet tevreden, maar juist boos te zijn.

"Tot aan de rode vlag was het een goede race, maar bij de herstart positioneerde ik me volledig verkeerd. Ik heb alles uit de kast gehaald en me agressief opgesteld, maar ik wist niet te voorkomen dat ik twee posities verloor. Ik weet niet hoe ik dat had kunnen doen. Maar ik wil mijn teamgenoot Pierre Gasly feliciteren met zijn podium."

"Uiteindelijk waren er een heleboel dingen aan het weekend positief, maar ik ben echt woedend over die laatste ronde", zo besluit hij.

Ook interessant:

Veel om over na te praten in de RacingNews365-podcast na de spectaculaire Grand Prix van Azerbeidzjan. Die bizarre klapband van Max Verstappen, de blunder van Lewis Hamilton, het falende Mercedes en natuurlijk het ijzersterke Red Bull. Volgens Tom Coronel kan dat maar één ding betekenen: Verstappen koerst af op de wereldtitel.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull