Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Droomdag voor Verstappen in Bahrein: "Precies waar we op hoopten"

Max Verstappen kende een droomstart in Bahrein. Liefst 157 rondjes legde hij af op de eerste testdag van 2023. De betrouwbaarheid was prima in orde en de snelheid ook. Een ideaal begin van het jaar.

Verstappen Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en de RB19 vlogen uit de startblokken in Bahrein waar de Nederlander de volledige eerste testdag voor zijn rekening nam. Met een rondetijd van 1.32,837 was Verstappen de snelste man van de dag, maar belangrijker was dat zijn auto op rails leek te rijden.

Na afloop is Verstappen zeer tevreden: "Het ging goed. We hebben veel ronden kunnen rijden en dat is precies wat we hoopten. De dag verliep soepel, zonder problemen, dus we konden ons richten op de auto en het leren begrijpen van de nieuwe banden. We hebben veel kilometers kunnen maken, zowel toen het heet was als in de koelere avond", laat hij op zijn website weten.

De RB19 is een evolutie van de zeer succesvolle RB18 uit 2022. Toen waren de reglementen nieuw, nu kan het team voortborduren op alles dat geleerd is tijdens vorig seizoen.

"We kwamen hier met alle kennis van de auto van vorig jaar, dus dat is voor iedereen een makkelijkere start. Het is mooi om de nieuwe auto te zien en de doorontwikkeling ten opzichte van vorig jaar. De auto gedraagt zich iets anders, ook vanwege de banden. Het was een goede dag om dat allemaal te leren begrijpen."

Conclusies wil Verstappen nog niet verbinden aan de succesvolle testdag: "Het is nog te vroeg om die vraag te beantwoorden, maar alles op de auto werkt zoals het hoort en dat is op dit moment het belangrijkste. Tijdens mijn laatste dagdeel, vrijdag, hoop ik meer ronden te kunnen maken om de auto en banden nog beter te leren begrijpen en een idee te hebben hoe we volgende week het Grand Prix weekend hier gaan aanvliegen."

Volgend weekend begint het F1-seizoen 2023 met de Grand Prix van Bahrein. Vorig jaar viel Verstappen uit, terwijl Ferrari een dubbelzege behaalde.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend