Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ducati-nieuweling Petrucci besluit laatste MotoGP-testdag als snelste

Dat de Ducati van 2019 ontzettend hard gaat, is vandaag (vrijdag) door Danilo Petrucci bewezen. De nieuwbakken fabriekscoureur van het Italiaanse merk vloog in een moordend tempo over het Sepang International Circuit, waar deze week drie collectieve testdagen werden afgewerkt.

De Ducatisti zorgden voor een onvervalste vier-op-een-rij: achter Petrucci eindigden Pecco Bagnaia en Jack Miller, rijders van satellietteam Pramac, op de plaatsen twee en drie. Andrea Dovizioso, teammaat van Petrucci bij de fabrieksstal van Ducati, noteerde een vierde tijd.

Door een 1.58,239 te rijden vermorzelde Petrucci het baanrecord in Maleisië. Regerend Moto2-kampioen en promovendus Bagnaia bleef razend knap binnen een tiende van zijn landgenoot, Bagnaia's teammaat Miller kwam precies 64 duizendste van een seconde tekort ten opzichte van zijn nieuwe collega. Dovizioso was drie tienden langzamer dan Petrucci.

De eerste niet-Ducati eindigde op P5, het betrof in dit geval de Monster Yamaha van Maverick Vinales. De 24-jarige Spanjaard moest ruim vier tienden toegeven ten opzichte van de ontketende Petrucci. Achter Vinales schoven Cal Crutchlow (LCR Honda), Aleix Espargaro (Aprilia), Franco Morbidelli (Petronas SRT) en Takaaki Nakagami (LCR Honda) aan. Valentino Rossi besloot de top tien: de populaire Italiaan, die volgende week zijn 40ste verjaardag viert, moest bijna negen tienden van een seconde toegeven.

Regerend wereldkampioen Marc Marquez moest het stellen met een elfde plaats. Andrea Iannone (Aprilia) heeft nog steeds last van een infectie aan zijn mond en moest zodoende de complete testdag laten schieten.

Plaats Rijder Tijd
1 D. Petrucci 1.58,239
2 F. Bagnaia + 0,063
3 J. Miller + 0,127
4 A. Dovizioso + 0,299
5 M. Vinales + 0,405
6 C. Crutchlow + 0,541
7 A. Espargaro + 0,783
8 F. Morbidelli + 0,902
9 T. Nakagami + 0.909
10 V. Rossi + 0,916

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'