Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Ecclestone op de bres voor Schumacher: "Dat heeft veel dingen voor hem verpest"

Mick Schumacher heeft na zijn periode bij Haas niet meer deelgenomen aan een Formule 1-race, maar Bernie Ecclestone is van mening dat het heel anders had kunnen lopen voor de Duitser.

Mick Schumacher Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher had in 2021 alle ogen op zich gericht toen hij zijn debuut maakte als Formule 1-coureur voor het team van Haas. Hij had als de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher flink wat verwachtingen om waar te maken, maar dit bleek niet haalbaar bij de Amerikaanse renstal.

De Duitser sloot zijn eerste seizoen puntloos af en wist in 2022 twee keer in de punten te rijden. Eind dat jaar werd besloten om het contract van Mick niet te verlengen, en was Nico Hulkenberg zijn vervanger. Sindsdien is hij reservecoureur voor Mercedes.

Red Bull juniorenprogramma, niet Ferrari

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone is van mening dat de carrière van Schumacher zomaar anders had kunnen lopen, mits hij het ontwikkelingsprogramma van Red Bull had samengewerkt. Mick was namelijk Ferrari-junior, maar zijn verbintenis met de Italiaanse renstal kwam ten einde toen hij zich aansloot bij Mercedes.

"Hij zou in goede handen zijn geweest bij een team als Red Bull, zeker met het juniorenprogramma, waar ze jonge coureurs helpen om te winnen," legt Ecclestone uit aan German Press Agency.

Wellicht dat dit ook een cruciaal verschil had kunnen maken voor zijn carrière: "Dat heeft veel dingen voor hem verpest. Als zijn vader bij hem was geweest, had hij een heel andere invloed op hem kunnen hebben."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami