Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Ecclestone weigert F1-comeback: "Ik zou alles omver werpen"

Bernie Ecclestone heeft geen zin meer om nog een rol te vervullen in de huidige Formule 1, ook niet als Liberty Media hem daarom zou vragen. "Ik zeg 100 procent zeker nee."

De bijna 90-jarige Bernie Ecclestone kan het niet laten. Waar mogelijk ventileert hij zijn mening over het huidige reilen en zeilen binnen de Formule 1. De strekking van zijn opinie is duidelijk: de Amerikaanse aanpak van Liberty Media, die de F1 ooit van Ecclestone wegnam en Chase Carey in het zadel hielp als hoogste baas, kan hem totaal niet bekoren.

Als Liberty hem vandaag zou vragen of hij nog een rol zou willen vervullen, zou Ecclestone een duidelijk antwoord hebben: "Ik zou 100 procent nee zeggen", is hij glashelder in een vraaggesprek met de Britse krant Daily Mail. "Sterker nog: Ik zou proberen alle dingen die ze hebben opgebouwd af te breken."

Daarmee doelt het voormalige F1-opperhoofd onder meer op de grotere openheid die de Formule 1 betracht sinds zijn min of meer gedwongen vertrek. Op sociale media worden meer dan ooit foto’s en films vanaf de circuits gedeeld, wat in de tijd van Ecclestone ondenkbaar was.

Volgens hem onderschatten de Amerikanen de Formule 1-business: "Ze dachten dat het gemakkelijk zou zijn, als een gewoon bedrijf. Maar ze hebben ontdekt dat dit niet zo werkt", aldus de Brit. Voor hem is elke deal als het verkopen van een gebruikte auto, en dat zijn de eigenschappen die je nodig hebt in de Formule 1, beweert Ecclestone: "De Formule 1 heeft aan het roer domweg een verkoper van tweedehands auto’s nodig."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje