Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Eerste deukjes in Red Bull-dominantie gespot: 'Zet alsjeblieft iemand anders naast Verstappen'

Max Verstappen heeft het, zowel dit jaar als vorig jaar, op het oog heel makkelijk gehad naast Sergio Perez. Tijd voor een andere teamgenoot, vindt voormalig Formule 1-kopstuk Ross Brawn dan ook.

Verstappen Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen domineert de Formule 1. Zeventien overwinningen heeft hij dit jaar al te pakken en daar komen er mogelijk nog twee bij. Met nog twee Grands Prix te gaan, in Las Vegas en Abu Dhabi, is er vooraan het veld niets meer om voor te strijden. De titels zijn voor zowel Verstappen als Red Bull al lang en breed binnen. De Nederlander had het in principe helemaal alleen kunnen doen voor zijn team, want het gat naar Sergio Perez is levensgroot.

Voormalig F1-kopstuk Ross Brawn, die in 2009 met zijn F1-team wereldkampioen werd, ziet echter dat er een duidelijke toekomstige uitdager voor Red Bull is. "We zien de eerste indicaties. McLaren klopt aan de deur met Lando Norris en zo nu en dan ook Oscar Piastri. Ze zorgen ervoor dat Red Bull met beide benen op de grond blijft staan. Ik ben dan ook optimistisch dat er deze winter een soort reset kan komen", aldus de man die aan de wieg stond van de huidige F1-reglementen in gesprek met TalkSport.

Nieuwe teamgenoot voor Verstappen

Brawn ziet echter graag een nieuwe man in het tweede zitje van Red Bull verschijnen. Checo maakt het Verstappen niet lastig genoeg. "Vooraan het veld kan je soms enkele jaren domineren als je een goede auto hebt, omdat je vroeg kan beginnen aan de ontwikkeling van de volgende bolide."

"Wat ik graag wil zien, is een competitievere coureur in die andere winnende bolide, want helaas kan Perez niet tot nauwelijks partij bieden aan Verstappen. Zelfs als je een dominante auto hebt, kan je een mooi seizoen te zien krijgen als er iemand in de andere auto zit. Denk bijvoorbeeld aan Lewis Hamilton en Nico Rosberg bij Mercedes. Dat was een geweldig toen zij domineerden."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"