Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

Eerste zware crash in Le Mans een feit, snel Ferrari slaat eerste slag

Ferrari was tijdens de eerste kwalificatie van Le Mans de allersnelste partij. Maar: van een poleposition is nog geen sprake.

Ferrari 499P Le Mans 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was Ferrari dat tijdens de eerste kwalificatie op Le Mans de dienst uitmaakte in de Hypercarklasse. In de eerste kwalificatie wordt er in Le Mans namelijk bepaald welke acht snelste auto's (per klasse) er doorgaan naar de Hyperpole.

Op woensdagavond was het Ferrari, sinds dit jaar weer in de hoogste klasse actief in het World Endurance Championship, dat het snelste team was. Plek een en twee waren voor de Ferrari 499P, gevolgd door de twee Toyota GR010 HYBRID-bolides.

Naast die vier bolides stoten ook twee Porsches van Penske en twee Cadillac-bolides, waaronder die met Renger van der Zande achter het stuur, door naar de Hyperpole. Deze wordt op donderdagavond verreden.

Nederlanders

In de LMP2-klasse was het JOTA dat met Pietro Fittipaldi achter het stuur de snelste wagen was, gevolgd door Team WRT. Prema Racing completeerde de top 3. Bent Viscaal wist het in zijn Prema (P8) ook te schoppen tot de Hyperpole. Giedo van der Garde (P13), teamgenoten Tijmen van der Helm en Job van Uitert (P14), en Robin Frijns (P16) redden het niet.

In de GTE-klasse deed Nicky Catsburg iets moois. Na een harde crash in de vrije training van zijn teamgenoot, wist de crew van Corvette de wagen net op tijd weer op te lappen. Catsburg kreeg nog een paar minuten om een ronde neer te zetten en reed naar een mooie derde plek, wat betekent dat hij donderdagavond een gooi naar de pole mag doen.

Check hieronder de harde crash in de vrije training. Alle coureurs kwamen zonder verwondingen uit de strijd. Daaronder een video van de crash van de teamgenoot van Catsburg.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi