Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Emotionele F2-coureur Correa geeft persoonlijke update over herstel na horrorcrash

Voor het eerst in vijf weken geeft Formule 2-coureur Juan Manuel Correa zelf een persoonlijke update over zijn situatie in het ziekenhuis. Hij is zeer dankbaar dat hij nog leeft.

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa was eind augustus betrokken bij het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert op het circuit van Spa-Francorchamps. Correa raakte zwaar gewond aan zijn benen en werd meerdere malen geopereerd. Lang was zijn toestand kritiek, maar de laatste weken verbeterde zijn situatie en onderging hij zijn operaties succesvol. Op zijn eigen Instagram-pagina reageert de Formule 2-coureur vanuit het ziekenhuis in Londen voor het eerst persoonlijk op het ongeval en op zijn herstel. "Ik heb het nog niet publiekelijk kunnen zeggen, maar ik wil mijn diepste medeleven tonen aan de familie Hubert. Het is een schok dat zo'n ongeluk is gebeurd. Je denkt nooit dat zoiets kan gebeuren en al zeker niet dat het jou kan overkomen. Het ongeluk heeft mijn leven en de manier waarop ik er over nadenk veranderd." Correa heeft al meerdere operaties ondergaan en geeft aan dat er binnenkort nog een volgt. "Aanstaande maandag heb ik nog een operatie, dat wordt de laatste in Londen. Vervolgens zal ik begin november naar Miami reizen om mijn broers en zussen te zien en te beginnen aan mijn volledige herstel. Volgens de dokters duurt dat 10 maanden tot een jaar. Dan pas kan ik zien hoe goed ik mijn rechtervoet nog kan gebruiken." De coureur heeft een lange revalidatie voor zich en weet nog niet zeker of hij volledig zal herstellen, maar hij blijft positief. "Ik kan mezelf zielig en depressief voelen of ik kan er het beste van maken en mijn best doen voor het herstel. Ik zal jullie vanaf nu hierover persoonlijk op de hoogte houden."

Dit bericht bekijken op Instagram I’m back ❤️ Een bericht gedeeld door Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) op 8 Okt 2019 om 10:31 (PDT)

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de Grand Prix van Japan.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"