Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Engineer Verstappen zeer opgetogen: "Hebben de antwoorden waar we naar zochten"

Een geslaagde eerste testdag voor Max Verstappen en Red Bull. Zijn engineer is na afloop zeer tevreden over de voortgang tijdens de openingsdag van het jaar.

Verstappen Lambiase Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een voorsprong van 1,1 seconde op de nummer twee kan je natuurlijk thuiskomen, maar tijdens de testdagen gaat het vooral om het leren kennen van de nieuwe F1-bolide. Ook dat lukte helemaal, zo vertelt Gianpiero Lambiase, de engineer van Max Verstappen na afloop van de eerste testdag.

Niet alleen is hij namelijk de engineer van Verstappen, maar als Head of Race Engineering is hij ook verantwoordelijk voor het opstellen van het testprogramma van Red Bull tijdens de testdriedaagse. "De winter was relatief kort dit jaar, maar de hoeveelheid werk die we in die periode hebben verricht, is indrukwekkend", vertelt hij na de eerste dag in Bahrein.

Red Bull zoekt en vindt

De eerste dag van Verstappen was indrukwekkend, maar nog belangrijker: Red Bull kreeg alle antwoorden waar het naar op zoek was. Een vliegende start, dus. De opgetogen Lambiase is daar zeer over te spreken.

"We zijn naar Bahrein afgereisd met heel wat vragen over onze relatief nieuwe F1-bolide, maar we hebben de meeste fundamentele aspecten de eerste dag kunnen testen en daarbij alle antwoorden waar we naar zochten verkregen. Nu hebben we een solide basis op weg naar de tweede en derde testdagen. In de ochtend zal Sergio Perez achter het stuur kruipen", aldus de Britse engineer.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs