Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ericsson: "Ik heb mijn steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van Sauber"

Waar Sauber in het verleden vaak op ronden werd gezet, groeide het team dit Formule 1-seizoen uit tot een ware middenmotor. Ondanks dat teamgenoot Charles Leclerc vaker in de schijnwerpers stond, verlaat Marcus Ericsson met opgeheven hoofd de Formule 1.

Ericsson, die zijn stoeltje bij Sauber is kwijtgeraakt, kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij Sauber. "In 2015 kwam ik bij het team en hadden we een paar sterke races met mooie resultaten, maar halverwege ging het mis en zakten we steeds verder weg", aldus de Zweed die als zeventiende eindigde in het WK.

Gedurende twee seizoenen had Sauber het behoorlijk zwaar, maar in 2018 scoorde het team weer regelmatig top tien klasseringen. Hoewel Ericsson graag bij het team had willen blijven, is hij blij dat hij aan deze ontwikkeling zijn steentje heeft kunnen bijdragen.

"We zijn er uiteindelijk in geslaagd om het tij te keren waardoor vooral de laatste maanden erg leuk zijn geweest. Het afgelopen seizoen was zowel voor het team als voor mij erg goed, daar ben ik ook enorm trots op. Het is absoluut teleurstellend dat het voor mij nu eindigt, vooral na alles wat we samen hebben meegemaakt."

Ericsson maakt in 2019 zijn opwachting in de IndyCar, maar had liever zijn carrière voortgezet in de Formule 1. "Het is jammer dat we de ingeslagen weg niet samen gaan voortzetten, omdat ik echt het gevoel heb dat er nog meer in zit, maar soms lopen dingen zo. Ik ben in ieder geval trots op wat ik heb bereikt en ben ervan overtuigd dat mede dankzij mij het team zo ver is gekomen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen