Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

"Ervaring kan Vettel helpen Leclerc te verslaan"

Voor Sebastian Vettel betekent het 2020-seizoen een herkansing voor het afgelopen jaar, waarin hij door Charles Leclerc werd verslagen in het kampioenschap. Gerhard Berger denkt dat Vettel onder andere op zijn ervaring kan leunen om zijn rap ontwikkelende teamgenoot achter zich te kunnen houden.

Nu Charles Leclerc een hagelnieuw vierjarig contract op zak heeft bij Ferrari, is de voorkeur van de Italiaanse renstal glashelder: het legt de fundering voor een lange, hopelijk succesvolle toekomst met de tweeëntwintigjarige Monegask. Wat dit alles betekent voor de loopbaan van Sebastian Vettel in de Formule 1, vraagt Gerhard Berger zich in gesprek met Auto, Motor und Sport hardop af.

"Wij kunnen voor Vettel niet bepalen of dit zijn beslissende jaar wordt, dat kan hijzelf namelijk alleen maar uitmaken. Wij kunnen niet in zijn hoofd kijken. Weet Vettel dat dit zijn laatste jaar wordt en wil hij een goed afscheid, of mikt hij juist op contractverlenging bij Ferrari? Misschien wil hij Leclerc wel afdrogen komend seizoen", aldus de voormalig Ferrari- en McLaren-coureur.

Dat Vettel zich in een lastige positie bevindt, dat is voor Berger geen verrassing, zo hoort het nu eenmaal te zijn in de Formule 1. "Vettel heeft in Leclerc geen eenvoudige concurrent, maar dat is hoe het gaat bij de topteams. Twee alfamannetjes slaan de koppen tegen elkaar totdat er één overblijft. Daar kun je niet aan ontsnappen."

Hoewel Leclerc de tijd aan zijn zijde heeft, is Berger van mening dat hij nog altijd door Vettel verslagen kan worden. "Vettel heeft in de slotfase van het afgelopen seizoen bewezen dat hij het nog kan. Leclerc wordt natuurlijk alleen maar beter, maar wat Vettel aan snelheid tekort komt, kan hij goedmaken met ervaring. Hij is immers een viervoudig wereldkampioen en rijdt al vijf jaar bij Ferrari. Ik durf de uitkomst van komend seizoen niet te voorspellen", concludeert het hoofd van de DTM.

4 reacties