Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Exclusief: Ocon tekent F1-contract voor 2025

Alpine kondigde eerder aan dat men aan het einde van het seizoen afscheid zou nemen van Esteban Ocon. Ondanks dat daarmee een einde komt aan de samenwerking tussen Ocon en het Franse F1-team, betekent het niet het afscheid van Ocon in de koningsklasse van de autosport. De Fransman heeft namelijk al bij een ander F1-team getekend.

Ocon Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas maakte voor de Grand Prix van Groot-Brittannië bekend dat Olivier Bearman volgend jaar zal racen voor het Amerikaanse team. RacingNews365 heeft begrepen dat Bearman het bij Haas in 2025 op zal nemen tegen Esteban Ocon. De Fransman die nu nog uitkomt voor Alpine, heeft namelijk een contract getekend bij het team van eigenaar Gene Haas. Daarmee heeft het F1-team de line-up van 2025 dus rond. Het is de verwachting dat Ocon nog voor de zomerstop officieel aangekondigd zal worden. 

Ocon kreeg eerder dit seizoen te horen dat Alpine niet meer met hem verder wilde. De samenwerking tussen Pierre Gasly en Ocon is niet optimaal en mede door die relatie besloot Alpine om een punt achter de samenwerking te zetten. Toch lijkt Ocon zelf ook al van plan te zijn geweest om het Franse F1-team te verlaten, want hij heeft de afgelopen maanden met Haas en Audi gesproken. Uiteindelijk heeft de Fransman gekozen voor Haas, waarschijnlijk ook omdat Audi zich voornamelijk richt op Carlos Sainz. 

De Spanjaard lijkt nog altijd geen beslissing te hebben genomen en in plaats van te blijven wachten, heeft Ocon nu dus zelf het heft in handen genomen. Niet alleen spelen de goede prestaties van Haas in 2024 een rol in die beslissing, maar ook het feit dat Ocon kan samenwerken met Ayao Komatsu. De Japanse teambaas bij Haas sprak al vaker zijn interesse uit in Ocon en lijkt daarmee een cruciale rol te hebben gespeeld in de beslissing van de 27-jarige coureur. 

Het gaat om een meerjarig contract, waarmee Ocon duidelijk laat zien dat hij ook vertrouwen heeft in het team op de lange termijn. Bij Alpine hoopt men als vervanger van Ocon uiteindelijk alsnog Sainz binnen te halen, maar de huidige Ferrari-coureur kan nog verschillende kanten op. Mocht Sainz niet voor Alpine kiezen, lijkt Jack Doohan de beste papieren in handen te hebben om Ocon bij Alpine op te volgen. 

Voorlopig heeft Haas nog geen reactie gegeven op de informatie die deze website heeft voorgelegd aan het team. Het management van Ocon wil niet reageren. De komst van Ocon betekent ook het afscheid van Kevin Magnussen bij Haas. Ondanks dat de Deen al vijf punten veroverde tijdens het huidige F1-seizoen, heeft het team de beslissing genomen om verder te gaan met Ocon. Nico Hulkenberg kondigde eerder al aan dat hij naar Audi vertrekt en in zijn plaats zien we het jonge talent Olivier Bearman terug in 2025. Dat betekent dat Haas volgend jaar met een compleet nieuwe line-up aan de start verschijnt. 

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership