Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Exclusief: Perez stipt aan hoe anders de rijstijl van Verstappen is

In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt Sergio Perez over zijn seizoen tot nu toe en hoe het is om naast Max Verstappen voor het team te rijden.

Perez Verstappen Imola rain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sergio Perez voelt zich naar eigen steeds meer en meer thuis in de huidige Red Bull-bolide, maar geeft toe dat er nog steeds vele verschillen zitten in rijstijl tussen hem en teamgenoot en kampioenschapsleider Max Verstappen.

Na een wisselvallig eerste seizoen bij het Red Bull-team, zette Checo in het begin van het 2022-seizoen een stap toen de nieuwe auto's in gebruik werden genomen. Na een poleposition, vijf podiums en een overwinning staat hij bij het ingaan van de zomerstop op de derde plek in het kampioenschap.

Zijn achterstand op Max Verstappen is na dertien races weliswaar 85 punten, maar de Mexicaan vertelt in een exclusief gesprek met RacingNews365 dat hij een boost heeft gekregen van zijn verbeterde vorm ten opzichte van zijn teamgenoot.

"Dat het mijn tweede jaar is bij het Red Bull-team en dat de regels helemaal nieuw zijn, dat heeft me zeker geholpen. Het is een goede stap geweest en ik voel me dit seizoen comfortabeler in de auto", zo laat de teamgenoot van Verstappen optekenen.

Het grootste verschil met Verstappen

De afgelopen periode lijkt het gat tussen Perez en Verstappen juist weer wat groter te zijn geworden in het voordeel van de Nederlander. Daar waar Max zich steeds beter voelt in de RB18, lijkt het bij de Mexicaan minder te worden.

Hij legt uit dat de set-up van de twee coureurs vaak verschillend is en dat dat onder andere komt door het feit dat ze beiden afwijkende dingen van de auto vragen. "We zijn vaak op zoek naar andere dingen qua set-up", verklaart hij.

"Soms zitten we dicht op elkaar (qua set-up, red.), soms zeer dicht op elkaar, maar tijdens sommige andere weekenden zijn onze afstellingen weer vrij anders", aldus Checo, die we vervolgens verder vragen naar de achterliggende redenen van die verschillen. "De manier waarop we gebruik maken van het gaspedaal, maar ook de manier waarop we de rem gebruiken, is het grootste verschil tussen ons."

"Verder is het lastig om precies te vergelijken wat het verschil is tussen de coureurs, want elke keer is het weer anders", zo sluit hij het onderwerp af.

Perez ziet graag op elk vlak verbetering

Checo vertelt hoe hij en Verstappen beiden "andere dingen" willen van de Red Bull-bolide, omdat ze die verschillende rijstijlen hebben, maar toch betekent dat volgens hem niet dat het de ontwikkeling van de RB18 lastiger maakt.

"Nee, we pushen allebei voor verbeteringen. Aan het einde van de dag is het het team dat de auto ontwikkelt en wij pushen gewoon om er zo elk weekend opnieuw weer het beste uit te halen."

Gevraagd op welk vlak hij specifiek verbetering wil zien, blijft Perez tot slot neutraal. "Het zou mooi zijn als we over het algemeen gewoon de auto weten te verbeteren, zodat deze iets completer is, op alle vlakken", aldus de drievoudig Grand Prix-winnaar.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?