Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Exclusief: Totale crisis bij Alpine, technisch hart dient ontslag in

De crisis is compleet bij Alpine. Technisch directeur Matt Harman en hoofd aerodynamica Dirk de Beer hebben hun ontslag ingediend.

Ocon Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Matt Harman en Dirk de Beer hebben een paar weken geleden hun ontslag ingediend bij Alpine en zitten momenteel de opzegtermijn van hun contracten uit. Het duo zal Alpine in april gaan verlaten, zo kan RacingNews365 onthullen. De beide heren hebben hun beslissing voor de launch van de nieuwe bolide, de A524, genomen. Alpine kende een verschrikkelijke seizoensstart in Bahrein en gaat vanaf de laatste startrij aan de eerste Grand Prix beginnen.

Zowel Esteban Ocon als Pierre Gasly gaven voor en na de kwalificatie toe dat de auto gebreken had. Met name Gasly zei na de kwalificatie dat er verschillende gebieden en onderdelen aangepakt moeten worden en dat de auto moeilijk te besturen is. Hoewel er updates in de pijpleiding zitten, gaven Ocon en Gasly toe dat geduld vereist is. Het zal een tijdje duren voordat Alpine weer gaat stijgen in de pikorde. Het vertrek van Harman en De Beer, die op technisch gebied verantwoordelijk zijn voor de auto van dit jaar, helpt het team echter niet vooruit.

Bij Alpine is het al maanden onrustig. Vorig jaar juli werden teambaas Otmar Szafnauer en sportief directeur Alan Permane ontslagen, terwijl Alpine toen ook bevestigde dat Pat Fry was opgestapt als technisch directeur. Kort daarvoor werd Laurent Rossi ontslagen als CEO.

Harman vertrekt nu na vijfenhalf jaar bij het team. Hij trad in september 2018 toe als plaatsvervangend hoofdontwerper en werkte eerder achttien jaar bij Mercedes. De Beer heeft meer dan twintig jaar ervaring in de F1 en werkte als aerodynamicaspecialist bij Sauber, Renault, Ferrari en Williams. De Zuid-Afrikaan keerde in 2019 terug bij het team uit Enstone.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China