Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2020

Experimenterende Verstappen achter Mercedessen in eerste training op Silverstone

Het team van Mercedes heeft de eerste vrije training op Silverstone, waar dit weekend de Britse F1-race genaamd 70th Anniversary wordt verreden, als snelste afgesloten. Max Verstappen was druk bezig met het testen van diverse onderdelen op zijn Red Bull en legde beslag op de derde plaats.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op een bloedheet circuit van Silverstone begonnen de coureurs aan het tweede opeenvolgende GP-weekend op het Britse circuit. Max Verstappen focuste zich in de openingsfase op het testen van diverse nieuwe onderdelen op zijn RB16, waaronder een nieuwe achtervleugel. Hierdoor reed hij geen tijd in het eerste deel van de training.

Vooraan het vertrouwde beeld met beide Mercedessen, waarbij Lewis Hamilton het voortouw nam. Ditmaal waren de beide Ferrari's in de top terug te vinden, iets dat vorig weekend compleet anders was. Toen kampte Sebastian Vettel met grote technische en balans problemen.

Het tempo werd verder opgevoerd door Bottas en Hamilton, die tijdens een tweede run op de zachte band de concurrentie op grote achterstand reden.

Uitslag Eerste vrije training - Groot-Brittannië (2)

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen verscheen met nog een half uur te gaan weer op het asfalt, maar was voornamelijk op de baan om te testen. Hulkenberg liet ondertussen zien dat hij zich al beter thuis voelde in de Racing Point, de Duitser was continu in de top vijf te vinden. In zijn eerste en enige vliegende ronde ging Verstappen naar de derde tijd, nipt voor de Racing Point-coureur.

Opvallend was dat de coureurs massaal kozen voor de zachte band tijdens de eerste training. Dit werd ingegeven door het warme weer en het feit dat de coureurs de medium en harde banden zoveel mogelijk willen bewaren voor de rest van het weekend. De training kende eigenlijk geen bijzonderheden of problemen voor de coureurs.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'