Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix België 2021

F1-baas bevestigt: gedupeerde F1-fans krijgen geld niet terug

De Formule 1-fans die gisteren urenlang in de stromende regen tevergeefs zaten te wachten op de daadwerkelijke Grand Prix van België krijgen hun geld niet terug. Dat heeft F1-baas Stefano Domenicali aangegeven.

Stroll belgium wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Max Verstappen noemde na de Grand Prix van België de Formule 1-fans naast het circuit de grootste winnaars van de race, in die zin dat zij ontegenzeggelijk de grootste prestatie hadden geleverd door te blijven zitten. Lewis Hamilton opperde dat de fans hun geld moesten terugkrijgen, maar F1-baas Stefano Domenicali geeft desgevraagd aan dat dat hij die oproep niet kán steunen.

"Of er nu twee ronden gereden zijn of helemaal geen, de kosten (door de organisatie, red.) zijn al gemaakt. Wij gaan niet over de tickets, maar dat betekent niet dat we samen met de organisatie niet zullen kijken naar een bepaalde attentie voor de fans, een passende beloning voor hen. Dat is iets dat we zeker zullen doen", aldus de Italiaan in gesprek met onder andere RacingNews365.

Net als wedstrijdleider Michael Masi benadrukt Domenicali dat er geen commerciële belangen speelden bij het rijden van de twee raceronden zoals men dat deed: "Dat is totaal niet het geval. Maar als we het hebben over racen, hebben we het ook over bepaalde verantwoordelijkheden met betrekking tot de veiligheid, waar bepaalde procedures aan vast hangen. Dat staat echter los van de commerciële belangen."

De CEO van de Formule 1 geeft aan dat het niet doorgaan van de race pure pech was, want 'ze hebben nu eenmaal geen invloed op het weer'. De suggestie dat de race eerder op de dag gehouden had kunnen of moeten worden, veegt Domenicali van tafel: "Alle weerberichten wezen op normale regenval, maar je kan het niet voorspellen. Ook om 11:00 uur bijvoorbeeld had het met bakken uit de hemel kunnen komen."

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

64 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1