Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2021

F1-baas bevestigt: gedupeerde F1-fans krijgen geld niet terug

De Formule 1-fans die gisteren urenlang in de stromende regen tevergeefs zaten te wachten op de daadwerkelijke Grand Prix van België krijgen hun geld niet terug. Dat heeft F1-baas Stefano Domenicali aangegeven.

Stroll belgium wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Max Verstappen noemde na de Grand Prix van België de Formule 1-fans naast het circuit de grootste winnaars van de race, in die zin dat zij ontegenzeggelijk de grootste prestatie hadden geleverd door te blijven zitten. Lewis Hamilton opperde dat de fans hun geld moesten terugkrijgen, maar F1-baas Stefano Domenicali geeft desgevraagd aan dat dat hij die oproep niet kán steunen.

"Of er nu twee ronden gereden zijn of helemaal geen, de kosten (door de organisatie, red.) zijn al gemaakt. Wij gaan niet over de tickets, maar dat betekent niet dat we samen met de organisatie niet zullen kijken naar een bepaalde attentie voor de fans, een passende beloning voor hen. Dat is iets dat we zeker zullen doen", aldus de Italiaan in gesprek met onder andere RacingNews365.

Net als wedstrijdleider Michael Masi benadrukt Domenicali dat er geen commerciële belangen speelden bij het rijden van de twee raceronden zoals men dat deed: "Dat is totaal niet het geval. Maar als we het hebben over racen, hebben we het ook over bepaalde verantwoordelijkheden met betrekking tot de veiligheid, waar bepaalde procedures aan vast hangen. Dat staat echter los van de commerciële belangen."

De CEO van de Formule 1 geeft aan dat het niet doorgaan van de race pure pech was, want 'ze hebben nu eenmaal geen invloed op het weer'. De suggestie dat de race eerder op de dag gehouden had kunnen of moeten worden, veegt Domenicali van tafel: "Alle weerberichten wezen op normale regenval, maar je kan het niet voorspellen. Ook om 11:00 uur bijvoorbeeld had het met bakken uit de hemel kunnen komen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

62 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"