Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

F1-baas stelt fans gerust over grote voorsprong Red Bull

De dominantie van Red Bull en Max Verstappen hield de Formule 1 dit jaar in een ijzeren greep. Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1, is desondanks optimistisch dat het in 2024 spannend wordt.

F1 circuits | Bekijk de circuits op de kalender van de Formule 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met 21 overwinningen uit 22 races zette Red Bull het dominantste seizoen uit de Formule 1-historie neer. Het team uit Milton Keynes was ongenaakbaar en vooral Max Verstappen voelde zich heel erg thuis in de RB19. De Nederlander boekte negentien zeges en pakte zijn derde wereldtitel op rij, al maakten de concurrentie en de fans zich daar niet het meeste zorgen over.

Red Bull nam gedurende het seizoen maar weinig updates mee en stopte in de zomer volledig met de ontwikkeling van de huidige bolide. De focus ging op 2024, waardoor iedereen zich al een tijdje hardop afvraagt hoe goed de RB20 dan wel niet gaat zijn. Stefano Domenicali denkt niet dat Red Bull weer enorm dominant gaat zijn en wijst naar bepaalde resultaten.

"Ik denk dat het een ongelofelijk seizoen is geweest", stelt Domenicali bij Sky Sports. "Het voelt alsof we een paar dagen geleden gestart zijn in Bahrein. Op sportief gebied moet ik Max feliciteren. Hij zette een geweldig jaar en een nieuwe standaard neer met Red Bull. Ik neem ook twee zaken mee naar huis. Het eerste is dat het niet klopt dat je met de budgetcap je auto niet kan ontwikkelen, want McLaren heeft het tegendeel bewezen."

Domencali wijst naar de kwalificatieresultaten in Abu Dhabi

"Verder zag je in Abu Dhabi twintig auto's binnen een seconde tijdens de kwalificatie", vervolgt Domenicali zijn verhaal. "Dus in de kwalificatie zijn we erg dichtbij. Natuurlijk is het anders qua racesnelheid, maar ik denk dat dat het grootste ding is wat gaat veranderen in 2024. Wel weet ik zeker dat Christian Horner het tegenovergestelde gaat zeggen. Red Bull heeft het geweldig gedaan."

Toch blijft de Italiaan bij zijn standpunt. "Ik denk dat het spannender gaat worden, ja. Ik ben er zeker van dat de teams het niveau van de engineers en de capaciteiten om te verbeteren willen laten zien. De komende twee jaar worden cruciaal, omdat de reglementen daarna veranderen."

De Italiaan ziet ondanks de dominantie van Red Bull een positieve houding van de fans. "De aandacht en de groei van de Formule 1 is magisch. Het is onze focus om de fanatieke fans in de sport te laten geloven, maar ook om de minder fanatieke fans aan de sport te binden. En dan is het onze taak om de cultuur van de F1 te ontwikkelen. Dat is echt een mooie uitdaging die we hebben."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024